«Σεβόμαστε μερικά πράματα. Όταν ο επιστήμονας έχει να πει κάτι θα βγει και θα το πει. Δεν είμαστε Ιντιάνα Τζόουνς να πηδάμε εμείς τα σκάμματα». Με τα λόγια αυτά και σαφείς υπαινιγμούς κατά του Αντώνη Σαμαρά, σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Ν. Ξυδάκης τα όσα γίνονταν στην ανασκαφή της Αμφίπολης.


Το ζήτημα μονοπώλησε το ενδιαφέρον της συνάντησης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μεταξύ του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του κ. Ξυδάκη, καθώς, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τα εγκαίνια του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και αύριο θα επισκεφθεί την Αμφίπολη και τον Τύμβο Καστά. 

Όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν θα μπορούσαν να παραστούν στην αυριανή του επίσκεψη στον Τύμβο Καστά, ήταν κάθετος: «Η ανασκαφή είναι για τους επιστήμονες. Όταν θα είναι έτοιμοι θα καλέσουν τους δημοσιογράφους και θα κάνουν ανακοινώσεις», είπε. 

Πρόσθεσε πως το υπουργείο θα ζητήσει από την επικεφαλής της ανασκαφής, αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη να παραμείνει στη θέση της και όσον αφορά τα χρήματα που διατίθενται, είπε με νόμημα: «Δε νομίζω ότι ποτέ η Αμφίπολη υπέφερε από κονδύλια. Υπέφερε από άλλα πράγματα».