Θέματα που αφορούν τους Αλβανούς οι οποίοι ζουν και εργάζονται στη Βόρειο Ελλάδα, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και η γενική πρόξενος της Αλβανικής Δημοκρατίας, Pavlina Ylli.




Στη συνάντηση που είχαν, η υφυπουργός Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά και γενική πρόξενος της Αλβανίας, Παυλίνα Ίλλι, σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015, στο Διοικητήριο, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους Αλβανούς οι οποίοι ζουν στη Βόρειο Ελλάδα.


"Αν και πολλά θέματα που τέθηκαν αγγίζουν το Υπουργείο Εξωτερικών, δεσμευτήκαμε να ενεργοποιηθούμε περισσότερο για να αντιμετωπιστούν θέματα που απασχολούν τους Αλβανούς πολίτες που κατοικούν νόμιμα στην Ελλάδα ή επισκέφτονται τη χώρα μας. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια καλή συνεργασία με την Πρόξενο της Αλβανίας, που θα είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές" δήλωσε η κ. Κόλλια - Τσαρουχά.

Από την πλευρά της η Γενική Πρόξενος της Αλβανικής Δημοκρατίας, κα. Pavlina Ylli, δήλωσε: "Θέλω να ευχαριστήσω την κα. Υφυπουργό για τη συνάντηση που είχαμε σήμερα. Η κυρία Υφυπουργός ήταν πρόθυμη να μας ακούσει για τα θέματα που θέσαμε και αφορούν τους Αλβανούς που κατοικούν στην Ελλάδα. Επίσης, πήρα τη διαβεβαίωση για ανοιχτή συνεργασία από εδώ και στο εξής".

Η υφυπουργός χάρισε στην γενική πρόξενο μια εικόνα των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.