efimerides_03.jpg

Κυρίως οικονομικά τα πρώτα θέματα των σημερινών (Σάββατο 7 Μαρτίου 2015) εφημερίδων.

 

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Κήρυξαν «πόλεμο» στο φακελάκι

Σύμφωνα με την εφημερίδα, “φακελάκι που φτάνει μέχρι και τα 1.500-2.000 ευρώ ζητούν ακόμη και σήμερα πολλοί γιατροί, για να υποβάλουν ασθενείς σε χειρουργική επέμβαση και να ξεπεράσουν τα… όποια εμπόδια υποτίθεται πως υπάρχουν λόγω φόρτου εργασίας ή λόγω έλλειψης προσωπικού και υγειονομικού υλικού. Το φαινόμενο με τα φακελάκια των γιατρών αφορά το 15% των συνολικών δαπανών υγείας”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Νάρκη στο πλεόνασμα από τον Γκίκα

Ή εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο πρώην υπουργός Οικονομίας, “με δημιουργική λογιστική” εξαφάνισε οφειλές 1,2 δισ. (του Δημοσίου προς ιδιώτες) με την ανοχή και της Τρόικας. 

ΕΘΝΟΣ: Παζάρια για ιδιωτικοποιήσεις & ΦΠΑ

“Με έναν «μαραθώνιο» τουλάχιστον 48 ωρών, μέχρι την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα, που όμως απ' ό,τι φαίνεται θα παραταθεί και θα διαρκέσει όσο συνεχίζονται τα «παζάρια» και οι καυτές διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, βρίσκεται ήδη το Μέγαρο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης”, λέει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οι 12 “αόρατοι γέροντες” προειδοποιούν

Το συμβούλιο των 12 γερόντων του Αγίου Όρους κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ : Όλος ο νόμος για τις 100 δόσεις στα ταμεία

“Ρύθμιση όλων των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, με μηνιαία δόση από 50 ευρώ, αναστολή κάθε αναγκαστικού μέτρου με την πληρωμή μίας δόσης, συμψηφισμό των ποσών που κατασχέθηκαν από τραπεζικούς λογαριασμούς με το υπόλοιπο της οφειλής και επιλογή ως και 3 χαμηλότερων κατηγοριών για την πληρωμή εισφορών στον ΟΑΕΕ προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τη ρύθμιση των 100 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία”, αναφέρει η εφημερίδα.

Η ΑΠΟΨΗ: Έβερεστ το έλλειμμα ρευστότητας

Σύμφωνα με την εφημερίδα, “στη στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας υπολόγιζε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων του Μαρτίου. Συγκεκριμένα, στην επιστροφή περίπου 2 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ, προκειμένου να αποπληρώσει δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Με το σενάριο αυτό να μην πλησιάζει στο ελάχιστο την πραγματικότητα, το οικονομικό επιτελείο καλείται να βρει νέα λύση πριν από τις καταληκτικές ημερομηνίες”.

Η ΑΥΓΗ: Ειδικές δυνάμεις κατά της φοροδιαφυγής

“Πόλεμο στη φοροδιαφυγή και τη φοροκλοπή (ΦΠΑ) κηρύσσει η κυβέρνηση με το ολοκληρωμένο σχέδιο μεταρρυθμίσεων που απέστειλε στο Eurogroup ο Γ. Βαρουφάκης και εμφανίζεται έτοιμη να θέσει σε εφαρμογή το αμέσως προσεχές διάστημα. Για τον σκοπό αυτό προχωρεί στη σύσταση ειδικού σώματος”, γράφει η εφημερίδα.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Στηρίζουν χωρίς ψευδαισθήσεις

“Ικανοποιημένοι έξι στους δέκα από τις διαπραγματεύσεις. Θετικοί πάνω από τους μισούς ψηφοφόρους της αντιπολίτευσης” λέει η εφημερίδα, επικαλούμενη δημοσκόπηση της Marc. 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αγεφύρωτο χάσμα ενόψει Eurogroup

Σύμφωνα με την εφημερίδα, “η 11σέλιδη επιστολή που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στον Γερούν Ντάισελμπλουμ με τις επτά μεταρρυθμίσεις που προτείνει η ελληνική πλευρά, δεν γεφύρωσε το χάσμα που χωρίζει την Αθήνα με τους δανειστές. H αξιοποίηση τουριστών, φοιτητών, νοικοκυρών και άλλων πολιτών ως «ερασιτεχνών ερευνητών» φοροδιαφυγής συγκαταλέγεται ανάμεσα στις προτάσεις”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Γραφείο εργασίας στο δήμο Θεσσαλονίκης

Στο γραφείο εργασίας που λειτουργεί στο Δημαρχείο, το οποίο δέχτηκε την επίσκεψη 200 πολιτών, αναφέρεται η εφημερίδα. Το γραφείο λειτουργεί με τη σύμπραξη δήμου και ΓΣΕΕ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Άλλος δρόμος δεν υπάρχει από αυτόν της ρήξης με την ΕΕ και το κεφάλαιο

Σύμφωνα με την εφημερίδα, “δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από τη ρήξη. Ο άλλος δρόμος είναι η ενσωμάτωση μέσα σε αυτό το σύστημα, ενσωμάτωση στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Είναι η συνεχής υποχώρηση στις απαιτήσεις και των εταίρων και των μονοπωλιακών ομίλων, του κεφαλαίου”.

TA NEA: Μάντεψε ποιος μιλάει

«Τα Νέα» φέρνουν στη δημοσιότητα τους διαλόγους από την επεισοδιακή συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας στις 24 Φεβρουαρίου.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Η επόμενη μέρα για Σαμαρά-Δελφίνους

Η εφημερίδα υπογραμμίζει: “Τέρμα στην εσωστρέφεια και ανανέωση στο κόμμα υπόσχεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ετοιμάζει σκιώδη κυβέρνηση τα μέλη της οποίας θα εκλέγουν οι βουλευτές. Καραμανλής- Μεϊμαράκης: «Πάνω απ΄όλα η ενότητα της παράταξης» Δεν πρόκειται να ρίξουν τους τόνους της αμφισβήτησης οι «δελφίνοι». Περιμένουν την κατάλληλη στιγμή να θέσουν και πάλι θέμα ηγεσίας”.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πώς να προστατευθείτε από την εποχική γρίπη

Συμβουλές υγείας από την εφημερίδα.

ESPRESSO: Τα άστρα συνωμοτούν για μεγάλες ανατροπές

Σύμφωνα με την αστυνομία, η αστρολόγος Δ. Παπανικολάου προβλέπει κίνδυνο διάσπασης της ΝΔ που θα αλλάξει αρχηγό, αποπομπή Βαρουφάκη από το υπουργείο και μαύρα σύννεφα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Karfitsa: Νέκρα στον Τύμβο Καστά

Στα… μη νέα από την Αμφίπολη αναφέρεται η εφημερίδα.

Kontra News: Μας πάνε για κρεμάλα οι Γερμανοί

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρωθυπουργός διεμήνυσε πως μας έχουν βάλει τη θηλιά στον λαιμό.

Star Press: Άντρο ακολασίας το διαμέρισμα παρουσιάστριας

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία δεν κατονομάζει (φυσικά) την παρουσιάστρια, οι ένοικοι της πολυκατοικίας ζήτησαν να φύγει από το διαμέρισμά της, επειδή “τα βογγητά ξεσηκώνουν τη γειτονιά στο ποδάρι”!