Με τέσσερις προξένους συναντήθηκε, σήμερα, Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015, στο Διοικητήριο, η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.


Και στους τέσσερις(τους προξένους ΗΠΑ Ρόμπερτ Σάντερς, Ρωσίας Αλεξέι Ποπόφ(φωτογραφία επάνω), Γερμανίας δρ. Ίνγκο Φον Ρος και Κύπρου Κώστα Ψευδιώτη), η υφυπουργός υπογράμμισε πως η νέα Ελληνική Κυβέρνηση έχει ως κύριο μέλημά της τον σεβασμό της ελληνικής λαϊκής ετυμηγορίας, κάτι που ζητά και από τους διεθνείς εταίρους μας σε όλο τον κόσμο. 

«Δεδομένων των θυσιών του, ο ελληνικός λαός ζητά να σταματήσουν οι πολιτικές λιτότητας που αποδείχτηκαν αποτυχημένες για τις Ευρωπαϊκές χώρες του Νότου και οι οποίες προκαλούν ύφεση και ανθρωπιστικά προβλήματα, ενώ δεν προσφέρουν τίποτα στην ανάπτυξη των λαών που τις υφίστανται. Καλεί τους λαούς ολόκληρου του κόσμου να θυμηθούν ότι οφείλουμε να εργαζόμαστε για την ευημερία των ανθρώπων και όχι των αριθμών», υπογράμμισε η κ. Κόλλια - Τσαρουχά.

Η κ. Κόλλια με τον πρόξενο της Γερμανίας


Υπενθύμισε, ακόμη, στους  προξένους, ότι οι Έλληνες είμαστε συνιδρυτές και συνεμπνευστές του οράματος μιας Ενωμένης Ευρώπης των λαών και της Δικαιοσύνης και δεν θα πάψουμε να εργαζόμαστε για αυτήν. 

Από την πλευρά τους, οι πρόξενοι, μετέφεραν στην υφυπουργό τη συμπαράσταση των ηγετών των χωρών τους προς τη νέα Ελληνική Κυβέρνηση και τη διαβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν με όλους τους τρόπους την Ελλάδα καθώς είναι ένα σημαντικό μέλος της παγκόσμιας κοινότητας και εκτελεί ένα πολυεπίπεδο και κοσμοϊστορικό ρόλο στη γεωπολιτικά ευαίσθητη περιοχή μας.

Με τον πρόξενο της Κύπρου