Αυθαίρετη και άδικη χαρακτήρισε η βουλευτής του Ποταμιού Χριστίνα Ταχιάου, την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών με την οποία απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ, το ολοκληρωμένο και σε πλήρη λειτουργία έργο του Παιδικού Σταθμού Πεύκων.


Η κα Ταχιάου μάλιστα, στην συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, δεσμεύτηκε πως θα καταθέσει άμεσα ερώτηση για το θέμα στην Βουλή. 

« Είναι πρωτοφανές, να απεντάσσεται από χρηματοδότηση ΕΣΠΑ ένα έργο που έγινε με απόλυτη νομιμότητα και με εξαιρετική χρησιμότητα για την κοινωνία των Πεύκων» είπε η Βουλευτής του Ποταμιού, ενώ ο κ. Δανιηλίδης, επεσήμανε πως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, έχει ζητήσει με ομόφωνη απόφαση του την άμεση ανάκληση της απόφασης. 

«Ο Παιδικός Σταθμός Πεύκων, ήταν ενταγμένος στο Πρόγραμμα «Θησέας». Κατασκευάστηκε και λειτουργεί από το 2011 με τις πλέον αυστηρές προδιαγραφές και καλύπτει ένα τεράστιο κενό στην περιοχή με τη φιλοξενία συνολικά 53 βρεφών και νηπίων» τόνισε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ενώ όπως είπε η αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργείου, ήρθε όταν ο δήμος βρισκόταν σε αναμονή της είσπραξης χρηματοδότησης για το ποσό που ο ίδιος κατέβαλε από το Δημοτικό ταμείο για την έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου. 
«Μας είπαν ότι θα γίνει η απένταξη του έργου στο πλαίσιο της εξυγίανσης και δεν αιτιολογούν πουθενά ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο το συγκεκριμένο έργο εμπίπτει στην «εξυγίανση», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Ο κ. Δανιηλίδης μιλώντας με την βουλευτή του Ποταμιού, επεσήμανε πως ο δήμος Συκεών σε αντίθεση με πολλούς άλλους δήμους της χώρας, έχει καταφέρει να έχει ένα πολύ ικανοποιητικό αποθεματικό, ενώ παράλληλα τα έργα που έχει σε εξέλιξη ξεπερνούν τα 3,5 εκατομμύρια Ευρώ. Μάλιστα, τόνισε πως εδώ και τρία χρόνια η δημοτική αρχή κάνει αγώνα, για να περιέλθουν στην τοπική αυτοδιοίκηση , οι αθλητικές εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου και κλειστού γυμναστηρίου Νεαπόλεως, τα οποία παρά το γεγονός ότι υπολειτουργούν και σχεδόν καταρρέουν, το κεντρικό κράτος αρνείται να τα παραχωρήσει, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος.