Τα νέα φορολογικά μέτρα προτιμούν οι περισσότερες εφημερίδες σήμερα (Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015) για να προτάξουν στις πρώτες τους σελίδες. 


Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μετεγγραφές με κριτήριο το εισόδημα

Τις εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας προβάλει η εφημερίδα: "Οι μετεγγραφές πρέπει να γίνονται αποκλειστικώς με κριτήρια που έχουν σχέση με εισοδήματα και κοινωνικές ανάγκες, ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς, μιλώντας χτες στη Βουλή. Ταυτόχρονα, όμως, θα πρέπει να υπάρχει μια ευθύνη και στον τρόπο συμπλήρωσης των μηχανογραφικών, όταν είναι γνωστό εκ των προτέρων ότι δε θα μπορούν οι γονείς να ανταποκριθούν οικονομικά σε σπουδές των παιδιών τους μακριά από τον τόπο κατοικίας και όταν είναι γνωστό ότι οι σχολές έχουν πεπερασμένες δυνατότητες αξιοπρεπούς διδασκαλίας, συμπλήρωσε ο κ. Μπαλτάς".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Πώς θα δοθούν και πότε, αυξήσεις και αναδρομικά

Η εφημερίδα αναφέρεται στην απόφαση για αποκατάσταση των μισθών στα προ 2012 επίπεδα.

ΕΘΝΟΣ: Ανατροπές

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "μεγάλες αλλαγές για προστατευόμενα και ανήλικα τέκνα, τεκμήρια διαβίωσα και προκαταβολή φόρου φέρνουν οι φετινές φορολογικές δηλώσεις, που κρύβουν παγίδες έξτρα φόρων. Οι δηλώσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου και ο φόρος θα πληρωθεί σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εκκαθαριστικά-σοκ για αγρότες μικρομεσαίους, φοιτητές

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "τεκμήρια και προκαταβολή φόρου εκτοξεύουν τις επιβαρύνσεις για εισοδήματα που προέρχονται -άνω του 50%- από γεωργικές εκμεταλλεύσεις, ελευθέρια επαγγέλματα, ενοίκια". Κάνει λόγο για "χαράτσια για νέους άνω των 18 ετών (φοιτητές κ.ά.) με εισόδημα κάτω των3.000€, που θα κληθούν για πρώτη φορά να υποβάλουν δήλωση έστω κι αν είναι εξαρτώμενα μέλη. Για πρώτη φορά προβλέπεται απαλλαγή από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης για όσους δεν απέκτησαν εισοδήματα, δεν κατέχουν περιουσιακά στοιχεία και «φιλοξενούνται» σε σπίτια".

Η ΑΥΓΗ: Λεφτά υπάρχουν

Στις 150.000 φορολογούμενων που έσπευσαν στη νέα ρύθμιση αναφέρεται η εφημερίδα και λέει: "Στα 500 εκατ. τα έσοδα από τη ρύθμιση εξπρές για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, που λήγει σήμερα", για να προσθέσει: "Έτοιμο το νομοσχέδιο για πάταξη της λαθρεμπορίας στα προϊόντα καπνού, όπου τα διαφυγόντα κέρδη αγγίζουν τα 700 εκατ. τον χρόνο «Ξετινάζονται» με γοργό ρυθμό οι «λίστες της φοροδιαφυγής» με διαφυγόντα κέρδη 2,5 δια, αλλά και οι δημόσιες «συμβάσεις της διαφθοράς»".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Ομολογεί αλλά δεν παραιτείται

Όπως τονίζει η εφημερίδα, "mea culpa («δικό μου λάθος») δηλώνει η διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου, αναφορικά με την... κατά λάθος φυγή του 1,2 δια ευρώ στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). Με αναλυτική ανακοίνωση του Ταμείου, επιχειρείται να αποκλειστεί το ενδεχόμενο δόλου και να ενισχυθεί το σενάριο του «ανθρώπινου λάθους», αγνώστου αιτιολογίας, για τη φυγή, με ελληνική υπαιτιότητα, 1,2 δισ. ευρώ προς τον EFSF. Το γεγονός προκαλεί σάλο, καθώς συνέβη σε μια στιγμή που η κυβέρνηση «στραγγίζει» τα αποθεματικά και τα διαθέσιμα φορέων και ταμείων του Δημοσίου για να πληρώσει μισθούς, συντάξεις και δανεικά".

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ο πιλότος τους οδήγησε στον θάνατο 

Στο αεροπορικό δυστύχημα της Γαλλίας αναφέρεται η εφημερίδα και τονίζει: "Άφωνη η διεθνής κοινή γνώμη παρακολουθεί την αιφνιδιαστική τροπή που έλαβε χθες το αεροπορικό δυστύχημα στις Γαλλικές Αλπεις: ο 28χρονος Γερμανός συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτζ φέρεται πως κλείδωσε έξω από το κόκπιτ τον κυβερνήτη του αεροσκάφους της Germanwings και το οδήγησε σε εσκεμμένη συντριβή, παρασύροντας στον θάνατο τους υπόλοιπους 149 επιβάτες".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ελεύθεροι οι έξι γιο το θάνατο βαρυποινίτη 

Στο θάνατο του Αλβανού Ιλία Καρέλι μέσα στις φυλακές αναφέρεται η εφημερίδα και, όσον αφορά τη χθεσινή δικαστική εξέλιξη, αναφέρει: "Ελεύθεροι αφήνονται με απόφαση του συμβουλίου εφετών Θεσσαλονίκης οι έξι σωφρονιστικοί της Νιγρίτας, οι οποίοι μαζί με ακόμη επτά συναδέλφους τους παραπέμφθηκαν σε δίκη για τα βασανιστήρια αλβανού κρατουμένου μέχρι θανάτου. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως το δικαστικό συμβούλιο δέχεται ότι η πρωτοφανής ενέργεια των υπαλλήλων να βασανίζουν επί μιάμιση ώρα τον κρατούμενο ήταν... «συμπτωματική»"! 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Χρειάζεται ετοιμότητα για την απόκρουση της «νέας λίστας» μέτρων 

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει άμεσα το λαό, να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή Η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να ενημερώσει άμεσα το λαό για τις συζητήσεις της με τους εταίρους και ποιες μεταρρυθμίσεις δεσμεύεται να προωθήσει. Να φέρει, επίσης, τη συμφωνία που υπέγραψε στη Βουλή".

ΤΑ ΝΕΑ: Το μαρτύριο της λίστας

"Το μαρτύριο της συγκρότησης της Λίστας των μέτρων που θα ξεκλειδώσουν τη χρηματοδότηση ταλαιπωρεί την κυβέρνηση, η οποία επιδιώκει να ισορροπήσει ανάμεσα στην τήρηση των συμπεφωνημένων με τους δανειστές και τις μεταρρυθμίσεις που θα δίνουν ανάσες στην οικονομία και στην ελληνική κοινωνία", υποστηρίζει η εφημερίδα. Προσθέτει ότι υπάρχει "δυστοκία στην κατάρτιση του καταλόγου με τα μέτρα που ετοιμάζεται να προωθήσει η κυβέρνηση, καθώς εκτός από τους δανειστές θα πρέπει να ικανοποιούν και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κίνδυνος διαβήτη από αντιβιοτικά

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "όσοι παίρνουν αντιβιοτικά για κοινές λοιμώξεις είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν διαβήτη, σύμφωνα με νέα μελέτη. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ακόμη και μόνο δύο λήψεις – πλήρεις θεραπείες αντιβιοτικών, συμπεριλαμβανομένης και της πενικιλίνης, θα μπορούσε να οδηγήσει στο διαβήτη τύπου ΙΙ".

ESPRESSO: Γιατί έσφαξα τη μητέρα μου

Η εφημερίδα αναφέρεται στο έγκλημα της Βούλας, με δράστη νεαρό μητροκτόνο.

KONTRA NEWS: Ο ανακριτής καλεί Γιωργάκη για την δολοφονική απόπειρα εναντίον Καραμανλή

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο ανακριτής Δ. Φούκος, που ασχολείται με την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών "και την απόπειρα κατά Καραμανλή" θα καλέσει τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου για να καταθέσει.

STAR PRESS: Σε προσκύνημα οι παντόφλες του Αγίου Παΐσιου

Σύμφωνα με την εφημερίδα, είχαν βγάλει για προσκύνημα τις λαστιχένιες παντόφλες που φορούσε ο άγιος, αλλά μετά από αντιδράσεις τις απέσυραν.