Με τα φορολογικά ασχολούνται οι περισσότερες σημερινές (Σάββατο 28 Μαρτίου 2015) εφημερίδες στα πρωτοσέλιδά τους. 

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Στα ΑΕΙ - ΤΕΙ 70.000 εισακτέοι

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα "στην τελική ευθεία εισέρχονται οι φετινοί υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίοι θα διαγωνιστούν το Μάιο για μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας. Πηγές αναφέρουν ότι ο φετινός αριθμός των εισακτέων θα κυμανθεί κοντά στις 70.000, αν και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο μικρής μείωσης. Εάν τελικά υπάρξει μείωση των εισακτέων, αυτή θα εντοπιστεί στα κεντρικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Παράνοια με ανείσπρακτα ενοίκια

"Απίστευτη εγκύκλιος: Φόρος 11% έως 12.000 ευρώ και 33% (!!!) για 12.000 και πάνω με ανείσπρακτα ενοίκια Οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν για ποσά που δεν έχουν καταβληθεί από τους μισθωτές".

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: Στα άκρα το. . . θεσμικό "τεστ κοπώσεως"

"Στο τεστ κοπώσεως ενίοτε συμβαίνει και το «ατύχημα». Γι' αυτό κι οι γιατροί είναι διαρκώς παρόντες και κατεβάζουν τον ασθενή από το διάδρομο, όταν η πίεση του ανεβαίνει σε επικίνδυνα επίπεδα. Ειδάλλως, μετατρέπουν ένα σωτήριο διαγνωστικό μέσο σε φονικό όπλο", λέει η εφημερίδα. 

ΕΘΝΟΣ: Μαραθώνιος για να κλείσει η λίστα

"Σε έναν μαραθώνιο λίγων 24ώρων για την έγκριση της λίστας των μεταρρυθμίσεων βρίσκεται η κυβέρνηση με τους εταίρους. Σήμερα αρχίζει τις εργασίες του στις Βρυξέλλες το Brussels Group, το οποίο θα συζητήσει πάνω στις 18 μεταρρυθμίσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση και στις οποίες δεν περιλαμβάνονται υφεσιακά μέτρα" λέει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μεγάλωμα της Ελλάδας μετά τα δεινά!

H εφημερίδα αναφέρεται στις "προφητείες" των Ιωσήφ Βατοπεδινού, Άγιου Παΐσιου, Σίμωνα Αρβανίτη και Ευφραίμ της Αριζόνας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Χαράτσι 11% έως 33% σε ανείσπρακτα ενοίκια!

"Υπέρογκα χαράτσια για εισοδήματα που δεν απέκτησαν ποτέ θα κληθούν να καταβάλουν φέτος περίπου 300.000 ιδιοκτήτες ακινήτων. Οπως αποκαλύπτεται από μια νέα εγκύκλιο που εξέδωσε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Αικ. Σαββαΐδου με διευκρινίσεις για την εφαρμογή διατάξεων του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, όσοι ιδιοκτήτες εκμισθούμενων κτισμάτων, οικοπέδων ή αγροτεμαχίων δεν εισέπραξαν από τους μισθωτές των ακινήτων τους τα οφειλόμενα ενοίκια υποχρεούνται φέτος να δηλώσουν στην εφορία τα μη εισπραχθέντα αυτά ποσά ως κανονικά αποκτηθέντα εισοδήματα! Πρέπει δε να πληρώσουν γι’ αυτά φόρο που θα κυμαίνεται από 11% έως 33%!", υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΕΣΤΙΑ: Σε παράλυση η Οικονομία

Η ΑΠΟΨΗ: Στο τέλος ξυρίζουν τους γαμπρούς

Σύμφωνα με την εφημερίδα "από το πώς οι «Θεσμοί» θα αξιολογήσουν τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει η Ελλάδα θα φανεί αν η κυβέρνηση ορθώς ακολούθησε την τακτική της δημιουργικής ασάφειας ή αν οι επικοινωνιακοί ακροβατισμοί προσπαθούσαν να καλύψουν την έλλειψη σχεδίου".

Η ΑΥΓΗ: Λίστα για λύση - Στα χέρια των εταίρων το ελληνικό πακέτο μεταρρυθμίσεων

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα "η κυβέρνηση οριστικοποίησε και απέστειλε χθες στις Βρυξέλλες τη λίστα μεταρρυθμίσεων με την οποία προσδοκά να απεμπλακεί από την πιστωτική ασφυξία, να κλείσει οριστικά τον μνημονιακό κύκλο και να θέσει την οικονομία και πάλι σε κίνηση. Η λίστα θα συζητηθεί σήμερα στο Brussels Group και κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα στο Euro Working Group, ώστε Τρίτη ή Τετάρτη να συνέλθει το Eurogroup για την τελική έγκριση".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Σενάρια ανατροπής

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών σε κυβερνητικό επίπεδο επιδιώκουν συγκεκριμένοι πολιτικοί κύκλοι στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα. Το μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τη μετατροπή της οικονομικής ασφυξίας σε πολιτική. Εκτιμούν ότι οι πιέσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό για τη λήψη σκληρών μέτρων, έχουν στόχο να προκαλέσουν είτε ενδοκυβερνητική κρίση μεταξύ των εταίρων είτε εσωκομματική στον ΣΥΡΙΖΑ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Συζητήσεις με κίνδυνο στάσης πληρωμών

Η εφημερίδα επισημαίνει: "Αρχίζει σήμερα στο Brussels Group η διαπραγμάτευση για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η Αθήνα, ενώ η κυβέρνηση αφήνει να εννοηθεί ότι αν συνεχιστεί η χρηματοδοτική ασφυξία της χώρας, δεν θα έχει άλλη λύση από τη στάση πληρωμών στις υποχρεώσεις προς τους δανειστές, καθώς έχει να εκταμιεύσει δόσεις από τον Αύγουστο του 2014. Το συγκεκριμένο μήνυμα, που απέστειλε χθες το Μαξίμου, εκτιμάται ότι αποτελεί τακτικό ελιγμό ενόψει της κατάθεσης της λίστας, ωστόσο συνιστά σαφή διαφοροποίηση από τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι η χώρα, ανεξαρτήτου της παροχής χρηματοδότησης, θα εξυπηρετεί τις δανειακές υποχρεώσεις της".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Νέο χαράτσι και στα ενοίκια

Η εφημερίδα αναφέρεται στην εγκύκλιο που εξέδωσε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων με βάση την οποία "οι εκμισθωτές ακινήτων θα πληρώνουν φόρο με βάση την κλίμακα φορολογίας των ενοικίων ακόμη και για τα ανείσπρακτα ενοίκια του 2014. Υπενθυμίζεται ότι έως και το 2013 οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούσαν να αποφύγουν τη φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων με την εκχώρησή τους στο δημόσιο. Η δυνατότητα αυτή καταργήθηκε από τις αρχές του 2014". Στην πρώτη της σελίδα, επίσης, θέμα για τις ενέργειες του δήμου στο θέμα του Τουρισμού, με τη συνεργασία πόλεων όπως η Καλαμάτα.

Ο ΛΟΓΟΣ: 18 μέτρα για το ξεκλείδωμα των δόσεων

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Ενιαίος ΦΠΑ 16%-18%. Όλη η λίστα –φωτιά που η κυβέρνηση στέλνει στους δανειστές

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει «αναπτυξιακό» χαρακτήρα στο πακέτο των μεταρρυθμίσεων, γι' αυτό στην κορυφή σχεδιάζει να προτάξει τη θέσπιση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 16%-18% για όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες, με ελάχιστες και αυστηρά προσδιορισμένες «κοινωνικές» εξαιρέσεις. Ο ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ προφανώς σημαίνει ότι μια σειρά βασικών ειδών διατροφής (γαλακτοκομικά προϊόντα, ψωμί, κρέας, ζυμαρικά, ψάρια, φρούτα κ.ά.) που σήμερα επιβαρύνονται με ΦΠΑ 13% θα ακριβύνουν αμέσως, όπως επίσης θα υπάρχουν και σημαντικές επιβαρύνσεις στον κλάδο της εστίασης, στην ηλεκτρική ενέργεια, στο φυσικό αέριο και στα εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς".

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: 15 βουλευτές φεύγουν αν… πάρει μέτρα

"Ηλεκτρισμένο είναι το κλίμα τα τελευταία 24ωρα στο εσωτερικό της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, με τουλάχιστον 15 μέλη της να διαφωνούν με την προοπτική η κυβέρνηση να υποχρεωθεί σε σημαντικές υποχωρήσεις στο πλαίσιο ενός «έντιμου συμβιβασμού» με τους εταίρους. Πα την αποτροπή δυσάρεστων εκπλήξεων, όπως θα ήταν η καταψήφιση σημαντικών νομοσχεδίων από ομάδα βουλευτών, το Μαξίμου ξεκίνησε επαφές με τους εν δυνάμει «αντάρτες»", υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Βάζουν «χέρι» και στα διαθέσιμα ΟΑΕΔ και Περιφερειών

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, "με διάφορα προσχήματα η διοίκηση του ΟΑΕΔ, με τη συναίνεση των εργοδοτικών ενώσεων και των εκπροσώπων του εργοδοτικού συνδικαλισμού, καθώς και η Περιφέρεια Αττικής κατά πλειοψηφία - με τις ψήφους της διοικούσας παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ - αποφάσισαν να περάσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας. Μια κίνηση που προκαλεί ερωτήματα και προβληματισμούς, σε συνδυασμό με ανάλογες κινήσεις σε άλλους δημόσιους οργανισμούς".

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Το τρίτο πρόγραμμα μπαίνει στις ράγες

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "τα όσο σχεδιάζονται από το στενό επιτελείο του πρωθυπουργού δεν είναι ακόμη γνωστά και στον ίδιο. Πάντως, υπουργοί και στελέχη των ΑΝΕΛ διαβεβαιώνουν ότι εάν επιχειρηθεί να περάσουν μέτρα χωρίς να έχουν προσυμφωνηθεί μαζί τους θα υπάρξει σοβαρή αντίδραση".

ΤΑ ΝΕΑ: Δύο σκορπιοί στο ίδιο μπουκάλι

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Μέτρα που περνάνε τον πήχη του Eurogroup δεν περνάνε στην Αθήνα - από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της συμπολίτευσης* Και από την άλλη, ένα ανώδυνο για την ελληνική κυβέρνηση πακέτο δεν θα περνούσε από το Βερολίνο - καθώς το κόμμα της Μέρκελ νιώθει την πίεση της γερμανικής κοινής γνώμης και η καγκελάριος έχει εγκλωβιστεί από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε γραμμή αυστηρής τήρησης των κανόνων της ευρωζώνης. Ακούγεται σαν ψυχροπολεμικό αδιέξοδο, όπου ευρωζώνη και Ελλάδα μοιάζουν με δύο σκορπιούς εγκλωβισμένους σ' ένα μπουκάλι".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 55% μικρότερος κίνδυνος καρκίνου!

Λέει η εφημερίδα: "Οι γυμνασμένοι άντρες 40 – 60 χρονών έχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο στον πνεύμονα και στο έντερο σε σύγκριση με όσους δεν κάνουν καθόλου γυμναστική, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο JAMA Oncology". 

ESPRESSO: Κρύβουν κάτι(; ) για τον Βαγγέλη

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι συγγενείς του άτυχου σπουδαστή βρίσκονται στο απόλυτο σκοτάδι (!) σχετικά με την πορεία των ερευνών για τον θάνατο του, με αποτέλεσμα να μην ξέρουν τι υπάρχει στη δικογραφία-φωτιά ή ακόμη και να φοβούνται μήπως τους κρύβουν κάτι!" 

Hellenic Mail: Δεν θα υπάρχουν υφεσιακά μέτρα στη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "η λίστα που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες θα είναι το επεξεργασμένο μεταρρυθμιστικό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, που σε σημείωμα τους περιγράφουν τις επόμενες κινήσεις και ταυτόχρονα απαντούν και στη ΝΔ.".

Karfitsa: Δεν υπάρχει θέμα Grexit

H εφημερίδα επικαλείται τα λόγια του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα ότι «οι ηγέτες και οι αξιωματούχοι της EE δεν ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης ή το mail Χαρδούβελη». Προσθέτει ότι "ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι το συντομότερο δυνατό θα κατατεθεί η πίστα των μεταρρυθμίσεων στο Eurogroup και διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα βραχυχρόνιας ρευστότητας και καταθέσεων» και πως «οι υποχρεώσει μας είναι απολύτως εξασφαλισμένες»".

KONTRA NEWS: Ακυρώνει ο Βαρουφάκης τη σύμβαση με Siemens που υπέγραψε ο Βενιζέλος

"Ολική επαναφορά των απαιτήσεων του Ελληνικού Δημοσίου απέναντι στην Siemens, που λεηλάτησε για ολόκληρες δεκαετίες τις προμήθειες και τα έργα, λαδώνοντας πολιτικούς, κόμματα και διοικητές ΔΕΚΟ, αποφάσισε η κυβέρνηση. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, αποφάσισε να καταγγείλει τη σκανδαλώδη σύμβαση που είχε υπογράψει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με την οποία το ελληνικό δημόσιο δήλωνε παραίτηση από τις απαιτήσεις απέναντι στο γερμανικό κολοσσό, με αντάλλαγμα μερικές δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία μάλιστα ποτέ δεν εισέπραξε". υπογραμμίζει η εφημερίδα.

PRESS TIME: Πτήσεις θανάτου - Πόσο ασφαλή είναι πλέον τα αεροπλάνα;

Η εφημερίδα θέτει το ερώτημα: "Φλερτάρουμε με τον θάνατο, κάθε φορά που επιβιβαζόμαστε σε μια πτήση"; Κι απαντά: "Οι αριθμοί, δίνουν διττό συμπέρασμα: Από τη μία, είναι οι 1.650 νεκροί σε αεροπορικά δυστυχήματα που μετράμε από τις αρχές του 2014 μέχρι σήμερα, σχεδόν στα μέσα του 2015 και π αύξηση άνω του 300% των θυμάτων για τον περσινό χρόνο. Και από την άλλη, το γεγονός ότι κάθε χρόνο παγκοσμίως, περίπου 18.000 επιβατικά αεροπλάνα προσγειώνονται και απογειώνονται τακτικά σε χιλιάδες αεροδρόμια, μεταφέροντας περισσότερους από 1,6 δισεκατομμύρια επιβάτες στους προορισμούς τους. Ο ασφαλιστικός οργανισμός Loyds του Λονδίνου υπολογίζει ότι είναι 25 φορές ασφαλέστερο να ταξιδέψει κανείς με αεροπλάνο από ό,τι με αυτοκίνητο". 

Star Press: Η Ελληνίδα που είδε το Βίντεο της να γίνεται «χρυσό»

Η εφημερίδα αναφέρεται στο ερασιτεχνικό βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου, που έχει αναρτηθεί εδώ και λίγο διάστημα στο Διαδίκτυο "και έχει ξεπεράσει όλα τα ρεκόρ θέασης", στο οποίο απαθανατίζεται Πελοποννήσια φοιτήτρια σε ιδιωτικές της στιγμές που "παραπέμπουν σε πολύ σκληρό πορνό!". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το ταλέντο τις κοπέλας ξεδιπλώνεται σε διάφορες στάσεις και τάσεις και η δε διάρκεια της συνεύρεσης είναι -αν μη τι άλλο- ζηλευτή"! Ισχυρίζεται ότι η ίδια βρίσκεται σε δίλημμα, αφού γνωστές εταιρίες παραγωγής ταινιών πορνό της προσφέρουν πολλά χρήματα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΑΓΟΡΑ: Λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν!

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα "η παράταση της αβεβαιότητας στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους «στεγνώνει» από ρευστότητα την εσωτερική αγορά". 


ΕΠΕΝΔΥΣΗ: Η «ΚΡΥΦΗ ΑΤΖΕΝΤΑ» που βάζει φωτιά στην κυβέρνηση

Σύμφωνα με την εφημερίδα μελετώνται τα εξής μέτρα: "Ενιαίος ΦΠΑ15% πλην άγονης γραμμής, τέσσερις ιδιωτικοποιήσεις(περιφερειακά αεροδρόμια, ΟΛΠ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Ιππόδρομος), αύξηση φορολογίας φυσικών προσώπων από 42% σε 45%, σταδιακή αύξηση αφορολόγητου και νέος ανώτατος συντελεστής, ενώ μένει ο ΕΝΦΙΑ, αλλά με «λίφτινγκ»". 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Διπλή ανατροπή στον φόρο ακινήτων

Η εφημερίδα επισημαίνει: "Έως το τέλος Μαΐου οι νέες αντικειμενικές αξίες. Θα προσαρμοστούν ανάλογα με την περιοχή και θα προσεγγίζουν τις σημερινές εμπορικές τιμές Αντικαθίσταται ο ΕΝΦΙΑ με τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας Σενάρια για θέσπιση αφορολόγητου ορίου με βάση τα τετραγωνικά μέτρα της πρώτης κατοικίας ή την αξία της".

ΚΕΦΑΛΑΙΟ:  Να πάμε σε σύγκρουση με τη γερμανική Ευρώπη

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, δίνει συνέντευξη στην εφημερίδα και "καλεί την κυβέρνηση να ακολουθήσει τον δρόμο της ρήξης με τους εταίρους, μιλά για «αδίστακτους ιμπεριαλιστές», που φέρονται στη χώρα σαν να είναι μακρινή αποικία τους, ενώ αναφέρεται εμφατικά στην ανάγκη να απαγκιστρωθεί η Ελλάδα από την «κατεστημένη Ευρώπη», ακολουθώντας εναλλακτικούς δρόμους".

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Έσοδα 3 δισ. με 7 μέτρα

"Πρόσθετα έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ -με τη λήψη επτά μέτρων- και «κούρεμα» κατά 50% των στόχων πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά και της ανάπτυξης περιέχει το σχέδιο μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης που υποβλήθηκε στους «θεσμούς» και το οποίο συζητείται σήμερα στο Brussels Group", υπογραμμίζει η εφημερίδα. 

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Οι τράπεζες αντιμετωπίζουν, πλέον, οριακές καταστάσεις

"«Η στάση πληρωμών θα είναι αυτοκτονία», διαμηνύουν οι τράπεζες" λέει η εφημερίδα και προσθέτει: "Οι τραπεζίτες δηλώνουν ξεκάθαρα ότι η ελληνική κυβέρνηση καλείται με βάση όλες τις συμφωνίες που έχουν υπάρξει να αποτρέψει την καταστροφή".