Για σχέδιο υπονόμευσης της κυβέρνησης, τις παραμονές της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Γερμανία, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τη στήριξη της κυβέρνησης στον υπουργό
ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Με αφορμή όσα εκτυλίχθηκαν τις δύο προηγούμενες ημέρες ο Γ. Κατρούγκαλος κάνει λόγο για σχέδιο υπονόμευσης της κυβέρνησης.

Ο υπουργός αρχικά ανακοίνωσε ότι θα έδινε Συνέντευξη Τύπου αργά το απόγευμα. Αργότερα, έκανε γνωστό ότι θα παραχωρήσει τη συνέντευξη στις 4 το απόγευμα (προφανώς για να μη συμπέσει με τις εξελίξεις στο Βερολίνο). Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι, τελικά, η νέα Συνέντευξη Τύπου Κατρούγκαλου... αναβάλεται.


Νωρίτερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είχε πει ότι δεν αισθάνεται και δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός και όπως είπε θέλει να έχει τη δυνατότητα εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά να γυρίσω στη δουλειά του.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος χρησιμοποίησε και το παράδειγμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για να επιχειρηματολογήσει πως δεν έκανε κάτι παράνομο. Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστήριξε πως ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν στο ίδιο υπουργείο επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, ενώ ήταν δικηγόρος και συμμετείχε σε δικηγορικές εταιρείες.

Διαψεύδει και η Προεδρία της Δημοκρατίας
Κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αναφέρουν ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος, ως υπουργός Εσωτερικών (2004-2009), τελούσε σε αναστολή άσκησης του δικηγορικού του λειτουργήματος, λόγω ασυμβιβάστου μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001.
Ουδέποτε στο παρελθόν, τονίζουν, και μάλιστα ώς την ανάληψη των καθηκόντων του ως Προέδρου της Δημοκρατίας, μετείχε σε οποιαδήποτε δικηγορική εταιρεία.