Ακόμη ένα άτομο συνελήφθη σήμερα από την Αντιτρομοκρατκή Υπηρεσία για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού και της σχεδιαζόμενης επίθεσης στις φυλακές Κορυδαλλού.

Πρόκειται για έναν 32χρονο, αδελφό έγκλειστου των φυλακών Κορυδαλλού για τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ο οποίος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο γραφείο του ειδικού εφέτη ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί, αλλά επειδή είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή του.

Ο 32χρονος φέρεται να είχε αναλάβει την ευθύνη για τη μεταφορά σάκου με μηνύματα και αντικείμενα, που παρελήφθη από τα μέλη των «Πυρήνων» μέσα από τις φυλακές, με προορισμό την Αγγελική Σπυροπούλου ή τον 39χρονο με το ψευδώνυμο «Ιάσονας» ο οποίος συνελήφθη πριν απο τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τον σάκο είχε παραλάβει από τις φυλακές ένας άλλος 32χρονος, από τον Άγιο Δημήτριο, ο οποίος συνελήφθη την ίδια ημέρα με τον «Ιάσονα». Όμως, αφέθηκε ελεύθερος γιατί παρουσιάστηκε ο αδελφός του έγκλειστου για τους «Πυρήνες» και δήλωσε ότι ο «ταχυδρόμος» δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση, αλλά παρέλαβε τον σάκο από τις φυλακές μετά από δική του παράκληση, για να τον εξυπηρετησει.

Γι' αυτό τον λόγο κλήθηκε σε απολογία, ενώ εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, με βάση το οποίο συνελήφθη σήμερα κατά την προσέλευσή του στο γραφείο του εφέτη ανακριτή.