Δίκτυο ύδρευσης θα κατασκευάσει η Εταιρία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. σε Μελισσοχώρι και Λητή, όπου και το πρόβλημα της ποιότητας νερού.


Με επιστολή της,  η διοίκηση της ΕΥΑΘ γνωστοποιεί ότι θα κατασκευάσει δίκτυο αγωγών ως την υφιστάμενη δεξαμενή Μελισσοχωρίου, για να προμηθεύσει με 3.500 κυβικά μέτρα νερού την ημέρα την Δημοτική Ενότητα Μυγδονίας. Όπως υπογραμμίζει η ΕΥΑΘ Α.Ε., θα εκπονήσει μελέτη που θα περιλαμβάνει την κατασκευή αντλιοστασίου, καταθλιπτικό αγωγό μήκους περίπου 2,5 χιλιομέτρων, αγωγό βαρύτητας μήκους 2,6 χιλιομέτρων και δεξαμενή αναρρύθμισης.

Οι νέες εγκαταστάσεις θα εξυπηρετούν τις περιοχές στο Μελισσοχώρι, τη Λητή και τον Δρυμό.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης απαντώντας στη σχετική επιστολή του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας, Νίκου Παπαδάκη, με επιστολή του γνωστοποιεί πως αναμένει την εκπόνηση της μελέτης, για τις δικές του ενέργειες.

«Πρόκειται για μια από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις απέναντι στους πολίτες του Ωραιοκάστρου και ειδικά στους πολίτες της Δ.Ε. Μυγδονίας», τονίζει ο κ. Γαβότσης. «Πρόκειται για μια δικαίωση προσωπική, καθώς από το 2006, ως δήμαρχος του τότε δήμου Μυγδονίας, αλλά και ως επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δήμο Ωραιοκάστρου από το 2010, είχα προτείνει ως λύση, για το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή, την αγορά νερού από την ΕΥΑΘ, μια πρόταση που είχε βρει, ωστόσο, δεκάδες αντιδράσεις» συμπληρώνει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου. 

Σύμφωνα με τον κ. Γαβότση, «η λύση αυτή της ΕΥΑΘ έρχεται επικουρικά στη λύση που δίνουμε ως δημοτική αρχή με τη μεταφορά νερού από τις μη αξιοποιηθείσες από την ΕΥΑΘ γεωτρήσεις του Ωραιοκάστρου, δικαιοδοσίας του δήμου στη δημοτική ενότητα Μυγδονίας».