Κονδύλια, για να επιδιορθωθεί η Συμμαχική Οδός Ωραιοκάστρου, αναζητούν δήμαρχοι και περιφερειάρχης. Γι αυτό θα κατέβουν στην Αθήνα, για να συναντηθούν με υπηρεσιακούς παράγοντες στα αρμόδια υπουργεία.


Ο  περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συνάντησε  σήμερα το πρωί(Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015) στο γραφείο του στην Π.Κ.Μ., τους δημάρχους Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη  και Ωραιοκάστρου Αστέριο Γαβότση   για το θέμα της αποκατάστασης της Συμμαχικής Οδού Ωραιοκάστρου.

Στη συνάντηση συμμετείχε η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Στάθης Αβραμίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πρόταση των δημάρχων Ωραιοκάστρου, Παύλου Μελά και Δέλτα για την αποκατάσταση των φθορών και τη βελτίωση της Συμμαχικής Οδού, που είναι δρόμος υπερτοπικής σημασίας.



Μετά το τέλος της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να διεκδικήσουμε από την Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία τα απαιτούμενα κονδύλια για να προχωρήσουμε άμεσα σε αποκατάσταση του συγκεκριμένου δρόμου. Τις επόμενες ημέρες ομάδα αποτελούμενη από εκπροσώπους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των Δήμων θα μεταβεί στα Υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εσωτερικών, προκειμένου να διεκδικήσει την αναγκαία χρηματοδότηση των εργασιών».

Ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης επισήμανε ότι «ο δρόμος είναι υπερτοπικής σημασίας και εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό βιοτεχνικών και βιομηχανικών μονάδων στην περιοχή μας. Απαιτείται άμεση αποκατάσταση, ασφαλτοστρώσεις και βελτιώσεις, διότι είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Θέλω να ευχαριστήσω δημοσίως τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την αμέριστη συμπαράστασή του και τη βοήθειά του για να εξασφαλίσουμε τα απαιτούμενα κονδύλια».

«Είναι ένας δρόμος 7 χλμ., που έχει πολύ μεγάλη σημασία για τρεις Δήμους. Όπως προκύπτει από τη μελέτη αποκατάστασής του χρειαζόμαστε 1,2 εκατομμύρια ευρώ και οι Δήμοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Ζητήσαμε τη συμπαράσταση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και τον ευχαριστούμε και δημοσίως που είναι στο πλευρό μας», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης.

Η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου υπογράμμισε ότι «οι πολλές πρόσφατες βροχές και πλημμύρες επιδείνωσαν την κατάσταση της Συμμαχικής Οδού. Επιβάλλεται να γίνει αποκατάσταση και αυτό θα διεκδικήσουμε όλοι ενωμένοι».

Ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Στάθης Αβραμίδης δήλωσε ότι «ο δρόμος έχει πολλά προβλήματα και πρέπει άμεσα η Κυβέρνηση να ανταποκριθεί στο κοινό αίτημά μας».