Ένα καταπληκτικό παιχνίδι χάντμπολ, με φοβερά γρήγορο ρυθμό και πολλά γκολ, σταμάτησε πρόωρα και λίγο έλειψε να λήξει άδοξα, επειδή κάποιοι θερμοκέφαλοι θέλουν να αποδείξουν ότι είναι μάγκες...


Ο λόγος για τον τελικό Κυπέλλου στο χάνμπολ, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, που ορίστηκε να γίνει στο PAOK Sports Arena, στην Πυλαία. Το παιχνίδι άρχισε με τις καλύτερες προοπτικές, αλλά διακόπηκε για περίπου δυο ώρες ελέω... "φιλάθλων".

Το χρονόμετρο έδειχνε το 16'53'', ο ΠΑΟΚ προηγούνταν 8-7 και τότε μπήκαν στο γήπεδο οι φίλαθλοι της ΑΕΚ. Άναψαν καπνογόνα, πέταξαν φωτοβολίδες με πιστόλια - στιλό και φώναζαν συνθήματα κατά των οπαδών του ΠΑΟΚ. Η απέναντι εξέδρα όπου βρίσκονταν οι φανατικοί του ΠΑΟΚ άναψε, ανταλλάχθηκαν φωτοβολίδες και συνθήματα και το παιχνίδι διακόπηκε.

Αρχικά ζητήθηκε να εκκενωθεί η εξέδρα των οπαδών της ΑΕΚ. Η Αστυνομία, όμως, αρνήθηκε, λέγοντας πως αυτό θα προκαλούσε επιπλέον ένταση και πρότεινε την ολοκληρωτική εκκένωση. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δέχτηκαν με σκεπτικό να συνεχιστεί το παιχνίδι, όμως, οι οπαδοί της ΑΕΚ αρνούνταν να αποχωρήσουν. 

Οι παίκτες των δύο ομάδων βγήκαν αγκαλιασμένοι στο γήπεδο και παρακαλούσαν τους φιλάθλους να αποχωρήσουν. Αυτοί πείστηκαν κι άρχισε η αποχώρηση.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε περίπου δυο ώρες μετά, σε άδειες εξέδρες και χωρίς τηλεοπτική απευθείας μετάδοση. -προφανώς για να τιμωρηθούν κι αυτοί που δεν πήγαν στο γήπεδο, φοβούμενοι τα επεισόδια... Ο ρυθμός ήταν ίδιος κι απαράλλαχτος, με τον ΠΑΟΚ να έχει συνέχεια την πρωτοπορία και την ΑΕΚ να ακολουθεί. Όταν ο Δικέφαλος του Βορρά ξέφυγε με πέντε γκολ, φάνηκε ότι δύσκολα θα έχανε το παιχνίδι -όπως κι έγινε. Τελικό σκορ, 29-27.

Μορφή για τον ΠΑΟΚ ο Αλέξης Αλβανός, ο οποίος πρόσθεσε το 7ο Κύπελλο στο παλμαρέ του, όντας πια ο μοναδικός παίκτης που έχει κατακτήσει Κύπελλο με τρεις ομάδες (3 με τον Πανελλήνιο, 3 με την ΑΕΚ και 1 με τον ΠΑΟΚ).

Με όλα αυτά θεωρείται, πλέον, απίθανο να αποφασιστεί ποτέ η ελεύθερη μετακίνηση οπαδών στη χώρα μας. Το αντίθετο, μάλιστα, βαδίζουμε, με σταθερό βήμα, στη διεξαγωγή αγώνων σε άδεια γήπεδα, τους οποίους θα παρακολουθούμε από συνδρομητικά κανάλια (αν έχουμε να πληρώνουμε συνδρομή...).

Στη... μάχη της Πυλαίας είχαμε και τέσσερις τραυματίες, που μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο εφημερεύον νοσοκομείο, αλλά και μια προσαγωγή φιλάθλου.