Το Παρίσι ανακοίνωσε πως ανοίγει έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια στην υπόθεση της τραγικής σύγκρουσης ελικοπτέρων κατά τη διάρκεια γυρισμάτων εκπομπής, με θύματα δέκα άτομα -ανάμεσά στα οποία και Γάλλοι ολυμπιονίκες. 


Το δυστύχημα σημειώθηκε στην Αργεντινή, ενώ οι αθλητές συμμετείχαν σε γυρίσματα εκπομπής ριάλιτι.

Η έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος και την απόδοση ευθυνών θα γίνουν με την κατηγορία ανθρωποκτονίας από αμέλεια, όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ. Ο κόσμος του γαλλικού αθλητισμού θρηνεί από το πρωί της Τρίτης, ενώ οι συνθήκες της σύγκρουσης παραμένουν άγνωστες.

Μεταξύ των νεκρών είναι η 57χρονη ιστιοπλόος Φλοράνς Αρτό (κάτοχος πλήθους μεταλλιών κατά την πολυετή πορεία της), η 25χρονη κολυμβήτρια Καμίλ Μουφά (χρυσό στο ελεύθερο στο Λονδίνο) και ο 28χρονος πυγχμάχος Αλεξίς Βαλτίν (χάλκινο στο Πεκίνο).Τα δυο ελικόπτερα είχαν ναυλωθεί από την εταιρεία παραγωγής του τηλεοπτικού προγράμματος και συγκρούστηκαν στον αέρα από άγνωστη αιτία, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της επαρχίας Λα Ριόχα.

Ενα από τα ελικόπτερα ανήκε στην τοπική κυβέρνηση της επαρχίας Λα Ριόχα και το άλλο της γειτονικής επαρχίας Σαντιάγκο ντελ Εστέρο. Οι πιλότοι εργάζονταν για τις αντίστοιχες κυβερνήσεις.