skouries_kammena_20130218_513_355_03Παρανάλωμα του πυρός έγιναν, σήμερα Σάββατο 7 Μαρτίου 2015, το πρωί τρία απορριμματοφόρα του Δήμου Αριστοτέλη.

 

Άλλα δύο υπέστησαν ζημιές, όταν ξέσπασε πυρκαγιά από άγνωστη αιτία (σ.σ. δεν αποκλείεται ο εμπρησμός) στο χώρο στάθμευσής τους στην Ιερισσό.

Η φωτιά έγινε αντιληπτή γύρω στις 6:30 το πρωί, και αφού είχε αποχωρήσει ο φύλακας του χώρου στάθμευσης. Εκείνη τη στιγμή καιγόταν ένα όχημα και μέχρι να προσεγγιστεί η περιοχή, η φωτιά είχε επεκταθεί ήδη σε άλλα δυο οχήματα.

Η Πυροσβεστική και η Ασφάλεια Πολυγύρου διεξάγουν έρευνες.

Σύμφωνα με το Συντονιστικό Ιερισσού Ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού, «η χρονική συγκυρία του περιστατικού δημιουργεί εύλογα ερωτήματα. Είναι τυχαίο ότι καταστροφή των οχημάτων του Δήμου, έγινε λίγες μέρες μετά την ανάκληση αδειών της Ελληνικός Χρυσός και μια μέρα μετά την ανακοίνωση του Δήμου Αριστοτέλη που είναι ξεκάθαρη σχετικά με την επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και το ρόλο της εταιρείας στη δημιουργία κοινωνικών εντάσεων»;

Το Συντονιστικό επικαλείται, ακόμη, παλαιότερες δηλώσεις που έχουν γίνει γι αυτό το θέμα και ζητά «προσεκτική και σε βάθος έρευνα της υπόθεσης, καθώς η συγκυρία - σε συνδυασμό με επανειλημμένες απειλές - δημιουργεί εύλογες αμφιβολίες για το πόσο συμπτωματικό και τυχαίο είναι το γεγονός».

Υπενθυμίζεται ότι, παλαιότερα, είχαν πυρποληθεί οχήματα της εταιρίας που έχει αναλάβει την εξόρυξη χρυσού, στο εργοτάξιο των Σκουριών, στη Χαλκιδική (φωτογραφία).