foto3

Γέμισαν σκουπίδια και μπάζα, έκταση στο Σέιχ Σου, στο ύψος των Συκεών, ασυνείδητοι που θα οδηγηθούν στο σκαμνί.

Τα μπάζα εντοπίσθηκαν στη Δημοτική Ενότητα Πεύκων και, μάλιστα, σε αναδασωτέα περιοχή. Συνεργεία του δήμου εντόπισαν τα σκουπίδια και προχώρησαν στην αποκομιδή τους. Από το δήμο έγινε αναφορά στο Δασαρχείο και κινήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες.

Μάλιστα, ένας πολίτης, που άδειαζε παλιά χαρτιά, στην αναδασωτέα περιοχή, πιάστηκε «στα πράσα» κοντά στο δρόμο που οδηγεί από τα ειδικά σχολεία στην Περιφερειακή Οδό, στο ύψος των νοσοκομείων Γ.Παπαγεωργίου» και 424ΓΣΝ. Τα συνεργεία του δήμου, επειδή δεν έχουν τη δυνατότητα σύλληψης, κατέγραψαν τα στοιχεία του και την πινακίδα κυκλοφορίας του φορτηγού πυ χρησιμοπιούσε και τα παρέδωσαν στη Δασική Υπηρεσία για την υποβολή μήνυσης.


«Ανυποχώρητοι και αμείλικτοι…»

Όπως ανακοινώθηκε από το δήμο Νεάπολης - Συκεών, στην περιοχή των Πεύκων τα κρούσματα της ρύπανσης και της μόλυνσης του περιβάλλοντος και των υδροφόρων οριζόντων είναι συχνά, με τις διοικητικές υπηρεσίες να επιδίδονται σε αυστηρούς ελέγχους.

Όγκος απορριμμάτων εντοπίστηκε και στον οικισμό των Νερόμυλων, όπου ασυνείδητος οδηγός φορτηγού  συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να ρίχνει μπάζα και οικοδομικά υλικά πίσω από το γήπεδο ποδοσφαίρου στο 4,5ο χλμ. της οδού Θεσσαλονίκης-Ασβεστοχωρίου. 

Επίσης, άλλος οδηγός συνελήφθη στη συμβολή των ρεμάτων του Ξηροποτάμου και του Φιλύρου, να πετάει μπάζα από οικοδομές. 

Και οι δύο παραβάτες οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. 

foto6


Επίσης, οικοδομικό συγκρότημα έριχνε τα λύματά του στο ρέμα του Ξηροποτάμου. Από το δήμο υποβλήθηκαν μηνύσεις και ασκήθηκαν διώξεις κατά των ιδιοκτητών. Η δίκη τους θα γίνει, μετά από πρώτη αναβολή, τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

«Το περιβάλλον είναι η ίδια μας η ζωή. Δεν το κληρονομήσαμε από τους γονείς μας για να το θεωρούμε περιουσιακό μας στοιχείο και να μπορούμε να το κάνουμε ό,τι θέλουμε. Το δανειστήκαμε από τα παιδιά μας και οφείλουμε να το παραδώσουμε σ’ αυτά υγιέστερο και αναζωογονημένο. Για αυτό και δεν θα σταματήσουμε να αναπτύσσουμε δράσεις που εξυπηρετούν αυτό το σκοπό, είτε μέσα από μεγάλες εκστρατείες αναδάσωσης, όπως έγινε πρόσφατα στο Σέιχ-Σου και στα Πεύκα, είτε μέσα από εκστρατείες καθαριότητας. Κυρίως, όμως, μέσα από αυστηρούς ελέγχους και διαρκή περιφρούρηση, παραπέμποντας στον εισαγγελέα κάθε ασυνείδητο και ανεύθυνο παραβάτη για την παραδειγματική του τιμωρία. Είμαστε ανυποχώρητοι, αδιάλλακτοι  και αμείλικτοι, κι αυτό ας το καταλάβουν όλοι οι  επίδοξοι παραβάτες. Ασυλία δεν υπάρχει για κανέναν που εγκληματεί σε βάρος του περιβάλλοντος», τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.


foto7