Ορίστηκε σήμερα Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015, ύστερα από κλήρωση, η σύνθεση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που θα εκδικάσει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. 



Πρόεδρος του δικαστηρίου θα είναι η Μαρία Λεπενιώτη, με αναπληρώτρια πρόεδρο την Μαρία Βάρκα.

Μέλη του δικαστηρίου κληρώθηκαν οι εφέτες Ανδρέας Ντόκος και Γεσθημανή Τσουλφόγλου, με αναπληρωματικό μέλος τον Δημήτρη Ανέστη.

Εισαγγελέας Έδρας κληρώθηκε η Αδαμαντία Οικονόμου, με αναπληρωτή εισαγγελέα τον κ. Στέλιο Κωσταρέλλο.

Η δίκη έχει προσδιοριστεί να ξεκινήσει στις 20 Απριλίου και θα διεξαχθεί στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Συμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (215/2015), στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετειου Κακουργημάτων θα καθίσουν 69 από τους αρχικά 83 κατηγορούμενους. 

Ανάμεσά τους είναι σύσσωμη η προηγούμενη κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει κατά περίπτωση αδικήματα όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, οπλοφορία και απόπειρας ανθρωποκτονιών. 

Η βασικότερη υπόθεση αφορά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Εγκληματική ενέργεια που αποτέλεσε την αφορμή για να αρχίσει να ξετυλίγεται του κουβάρι της υπόθεσης, η εκδίκαση της οποίας αναμένεται να είναι πολύμηνη λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων, των μαρτύρων και των δικηγόρων.