Η τρόικα είναι παρελθόν με τον τρόπο που την γνωρίσαμε, καθώς και η πρακτική να έρχονται στην Αθήνα στελέχη της τρόικας εξουσιοδοτημένα και να μιλούν με τα υπουργεία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


«Η επιλογή της κυβέρνησης είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης και με αυτόν θα πορευθούμε» υπογράμμισε, κλείνοντας το σχετικό θέμα.


Αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα καταγράφουν τα γερμανικά ΜΜΕ στον απόηχο του χθεσινού Γιούρογκρουπ στις Βρυξέλλες. Η υπομονή έναντι της κυβέρνησης έχει εξαντληθεί, σχολιάζει το περιοδικό Spiegel.


Για να εκταμιευθεί οποιαδήποτε δόση προς την Ελλάδα θα πρέπει να έχει εκπληρώσει τους όρους του προγράμματος επανέλαβε για άλλη μια φορά ο Β.Σόιμπλε μετά το Ecofin. Η Αθήνα θα πρέπει πρώτα να συμφωνήσει με τους θεσμούς σε σχέση με το πρόγραμμα και μετά θα λάβει χρηματοδοτική στήριξη, τόνισε, ενώ διαφώνησε με τον Γ.Βαρουφάκη ότι η Ελλάδα δεν έχασε πολύτιμο χρόνο. Αιχμές και για την απόφαση παροχής διετούς παράτασης για μείωση του ελλείμματος στη Γαλλία.


Για ισορροπημένες αποφάσεις που επιτρέπουν την έναρξη της τεχνικής επεξεργασίας των προτάσεων με τις ελληνικές αρχές, έκανε λόγο σήμερα Τρίτη ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, αναφερόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup. Προσερχόμενος στo Συμβούλιο Ecofin ο κοινοτικός επίτροπος τόνισε την ανάγκη υλοποίησης του καταλόγου που παρουσίασε η Ελλάδα μέσα από νομοθετικές προτάσεις και διοικητικές αποφάσεις.


Τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup για την έναρξη αύριο Τετάρτη των τεχνικών συνομιλιών ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς, χαιρέτισε σήμερα Τρίτη από τις Βρυξέλλες ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, σημειώνοντας ότι ελπίζει σε τήρηση του χρονοδιαγράμματος για το πρόγραμμα βοήθειας προς την Αθήνα. 


Παρούσα για την επόμενη ημέρα στη ΝΔ δηλώνει η Ντόρα Μπακογιάννη και υπογραμμίζει πως είναι επιτακτική ανάγκη να οδηγηθεί το κόμμα σε τακτικό συνέδριο. Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά», η κ. Μπακογιάννη ανέφερε για τη δική της στάση: «Ήμουν πάντα παρούσα στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ανασυγκρότηση της ΝΔ». Υποστήριξε πως πρέπει και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς να πειστεί ότι πρέπει η ΝΔ να πάει σε συνέδριο και να εκφραστεί η βάση του κόμματος.


Αυξάνεται ο αριθμός των βουλευτών που αρνούνται να παραλάβουν βουλευτικό αυτοκίνητο. Κατά τη σημερινή κλήρωση, στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μαζί με τους βουλευτές του κόμματος του, Παναγιώτη Καρκατσούλη, Γιώργο Αμυρά, Αντιγόνη Λυμπεράκη και Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσαν ότι δεν θέλουν να παραλάβουν βουλευτικό αυτοκίνητο.



Την είσπραξη 500 εκατ. ευρώ από παλαιές ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές εντός του 2015 προβλέπει το νέο Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Εξ αυτών τα 200 εκατ. ευρώ θα πρέπει να εισπραχθούν έως τον Ιούνιο 2015. Τα παραπάνω έσοδα σε μεγάλο βαθμό αναμένεται να προέλθουν από τη συστηματική και σε μεγάλο βαθμό κατευθυνόμενη διαδικασίας λήψης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.


Υπόμνημα με τις θέσεις των μικρομεσαίων σχετικά με τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), ώστε να είναι εξίσου επωφελής τόσο για τους ασφαλισμένους όσο και τον ίδιο τον ασφαλιστικό φορέα, κατέθεσε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) στο υπουργείο Εργασίας.


Επίκαιρη ερώτηση με την οποία ζητά από τους υπουργούς Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, Εργασίας, Πάνο Σκουρλέτη, και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Λαφαζάνη, τη θέση του Δημοσίου σε ό,τι αφορά τη νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση στη ΔΕΗ κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.


Το ζήτημα των μεταναστών στην πόλη της Αθήνας και την ανάγκη επανασυγκρότησης της Δημοτικής Αστυνομίας συζήτησαν ο Γιώργος Καμίνης και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματός του επισκέφθηκε το μεσημέρι τον δήμαρχο Αθηναίων.


Ποινική δίωξη για απιστία σε βάρος του Δημοσίου, σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε η Εισαγγελία σε βάρος έξι στελεχών της Ολυμπιακό Χωριό ΑΕ, για παράνομες προσλήψεις που έγιναν κατά την προεκλογική περίοδο του 2009.


Σειρά ελλείψεων και παρατυπιών στο σχεδιασμό των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, όπως αυτός προχωρούσε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία, διαπίστωσε ο έλεγχος που έγινε από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ουρανία Αντωνοπούλου.


Εγκύκλιο αναφορικά με την παράταση της θητείας των ειδικευομένων γιατρών απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, στα νοσοκομεία της χώρας. Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι εφεξής, ο ειδικευόμενος θα έχει τη δυνατότητα (ανεξάρτητα αν έχει αποκτήσει τίτλο ειδικότητας, ή αν έχει λήξει η σύμβαση του με το νοσοκομείο) να παρατείνει τη θητεία του εφόσον η οργανική θέση παραμένει κενή.


Τη διενέργεια ελέγχου για την αναζήτηση πειθαρχικών ευθυνών του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων παρήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου, μετά και τις χθεσινές αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» σχετικά με την υπόθεση εξαφάνισης του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη.



Το νέο ευρωπαϊκό κανονισμό για την επιβολή ανώτατου ορίου στα τέλη που χρεώνουν οι τράπεζες στις επιχειρήσεις λιανικής πώλησης προκειμένου να επεξεργαστούν τις πληρωμές των πελατών τους υπερψήφισε σήμερα Τρίτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το πλαφόν θα ισχύει τόσο για τις διασυνοριακές όσο και για τις εγχώριες πληρωμές με πιστωτική κάρτα και θα μειώσει το κόστος για τους χρήστες πιστωτικών καρτών.