Στη Θεσσαλονίκη, την… πατρίδα του καλού φαγητού, όσον αφορά την Ελλάδα, την πόλη των γεύσεων και των απολαύσεων, έρχεται η εκπομπή «EAT: The Story of Food» του National Geographic Channel. 


Την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου από τις 18:00, όσοι βρεθούν στην Κίτρινη Πλατεία του Mediterranean Cosmos, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά μια ιστορική αναδρομή 6 θεματικών ενοτήτων στο φαγητό. 

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος chef, γνωστός για το πάθος του με τη μαγειρική, Χριστόφορος Πέσκιας(φωτογραφία πάνω), στο πλαίσιο του Food Festival του Mediterranean Cosmos, θα επιβλέψει ένα live cooking session δημιουργώντας 6 εκπληκτικά εδέσματα εμπνευσμένα από τα 6 επεισόδια της εκπομπής «EAT: The Story of Food»! Κρέας, ψάρι και θαλασσινά, ζάχαρη και γλυκά, «ένοχες» απολαύσεις, σπόροι από τη Γη και μεγάλες προσωπικότητες από την ιστορία του φαγητού επηρεάζουν κάθε μια από τις 6 δημιουργίες του γνωστού chef.Βοηθός του κ. Πέσκια σε αυτό το γευστικό ταξίδι, θα είναι η γνωστή food blogger Madame Ginger κατά κόσμον Μαριλού Παντάκη. Η παρουσιάστρια Δώρα Τσαμπάζη θα αναλάβει το διαδραστικό χαρακτήρα δοκιμής των πιάτων αλλά και των σχετικών εγκυκλοπαιδικών ερωτήσεων προς το κοινό ενώ τον κ. Πέσκια θα συνοδεύει ο γνωστός για τις παρουσιάσεις του σε εκπομπές μαγειρικής και όχι μόνο, Στάθης Παναγιωτόπουλος. Όσοι παρευρεθούν στο χώρο της εκδήλωσης θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όλες τις δημιουργίες του chef και της ομάδας του.

Το National Geographic Channel θα συνεχίσει να προβάλλει την ιστορία του φαγητού, μέσα από την εκπομπή «EAT: The Story of Food» από τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου και καθημερινά στις 16:00. Το National Geographic Channel είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Nova, OTE TV, hol και Cyta Hellas.
_______________________________________________________________________________
Οι φωτογραφίες είναι του ©National Geographic Channels 
Η φωτογραφία του κ. Πέσκια ανήκει στον ©Elias Lefas