efimerides_03.jpg
Με την κατάθεση της πρότασης της κυβέρνησης (είτε ιδιοχείρως είτε σε… email) προς τους… τρεις θεσμούς, ασχολούνται τα περισσότερα πρωτοσέλιδα των σημερινών (Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015) εφημερίδων.

 

Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Θύελλα στο Μαξίμου για τη «συμφωνία»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «να αμβλύνει τις αντιδράσεις –και στο εσωτερικό του κόμματός του-, τονίζοντας τα θετικά σημεία της συμφωνίας στο Eurogroup, επιχείρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμα που απηύθυνε το μεσημέρι του Σαββάτου».

ΕΘΝΟΣ: Όλα τα μέτρα για να κλειδώσει η συμφωνία

Η εφημερίδα σημειώνει: «την επιστολή που περιγράφει βήμα βήμα την πολιτική των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης έχουν ήδη στα χέρια τους οι εταίροι. Προηγήθηκαν ολονύχτια διαβούλευση και ανταλλαγή προσχεδίων, ενώ στο πεντασέλιδο κείμενο που εστάλη καταγράφονται τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση για το «κλείδωμα» της συμφωνίας»

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αγιορείτικο «ημερολόγιο» για τα επερχόμενα

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «ένα ιδιότυπο «Ημερολόγιο γεγονότων», που μας έρχεται από το Άγιον όρος και αφορά τις φοβερές και τρομερές εξελίξεις που οι μοναχοί του Ιερού Βουνού εκτιμούν ότι θα λάβουν χώρα κατά το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα!».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εσωτερικός δανεισμός από τις καταθέσεις των Ταμείων

Η εφημερίδα γράφει ότι: «Ο ΟΔΔΗΧ και ο υπουργός Εργασίας καλούν τα Ταμεία να επενδύσουν σε κρατικά ρέπος τα διαθέσιμά τους. Στο «στόχαστρο» της κυβέρνησης 3 δισ. ευρώ από 15 ασφαλιστικούς φορείς, για να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» της ρευστότητας του Δημοσίου».

ΕΣΤΙΑ: Οι νεοέλληνες ανεκάλυψαν τον σύγχρονο Στρεψιάδη!

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στις Νεφέλες του Αριστοφάνη, τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Στρεψιάδης. Ένας αγράμματος χωρικός, που έκανε τον «μεγάλο» γάμο και απέκτησε έναν υιό, τον Φειδιππίδη. Ο οποίος όμως, κακομαθημένος από την μητέρα του, σπαταλά χρήματα σε άλογα, άμαξες και ιπποδρομίες και καταχρεώνει τον πατέρα του».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Γράμμα με πολλούς αποδέκτες

Η εφημερίδα γράφει ότι: «σήμερα παραλαμβάνουν οι θεσμοί την εξειδίκευση των προτάσεων που βασίζονται στη συμφωνία της Παρασκευής. Εκτός από την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, περιλαμβάνονται φορολογικά μέτρα αλλά και διαρθρωτικές αλλαγές».

ΤΑ ΝΕΑ: Το πρώτο βήμα-Σε τηλεδιάσκεψη του Eurogroup η λίστα των μεταρρυθμίσεων

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «επιστροφή σε συνθήκες ομαλότητας με διάλυση της παρατεταμένης αβεβαιότητας σηματοδοτεί η συμφωνία στο Eurogroup που θα περάσει σήμερα από το πρώτο τεστ της ευρωζώνης».

KONTRA NEWS: Ιδρύεται τράπεζα ανάπτυξης από τα κλεμμένα

Η εφημερίδα γράφει ότι «όλο το μαύρο χρήμα των Ελλήνων που βρίσκεται σε ξένες τράπεζες, υπολογίζεται γύρω στα 200 δισεκατομμύρια ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες μας, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει τα το δεσμεύσει».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Στο «μικροσκόπιο» η λίστα

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «με τα μάτια στραμμένα στις Βρυξέλλες βρίσκεται και σήμερα η Ελλάδα, αλλά και η διεθνής κοινότητα, καθώς στην αναμενόμενη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup «κληρώνει» για το «πακέτο» μεταρρυθμίσεων, που θα βρεθεί στο «μικροσκόπιο» των θεσμών.