anatoli_20121226_01.jpg

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο με τις καταιγίδες, τους θυελλώδεις ανέμους αλλά και τα χιόνια να επιστρέφουν στη χώρα.


Περαιτέρω πτώση του υδραργύρου και έντονη κακοκαιρία αναμένεται από τη Δευτέρα ενώ σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η θερμοκρασία θα πέσει 15 βαθμούς. Χιόνια θα πέσουν ακόμα και στο κέντρο της Αττικής. Μέχρι και την Τετάρτη αναμένεται να κρατήσει το σφοδρό κύμα του χιονιά.

Τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι και μετά θα βρέξει, θα είναι το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αρχικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στη Μακεδονία και χιόνια σε ορεινές περιοχές. Τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στις παραθαλάσσιες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας. Τοπικά περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως και 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες τοπικές καταιγίδες στις βορειότερες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται σε ορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως και 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας με πιθανότητα καταιγίδας από τη νύχτα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως και 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως και 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές στα νότια τμήματα. Από το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα βόρεια και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως και 17 βαθμούς Κελσίου.

Παροδικές νεφώσεις, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και πρόσκαιρα στο Σαρωνικό ισχυροί.

Ο καιρός αύριο Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015:

Θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Από το απόγευμα και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές και θα εκδηλωθούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν ισχυροί έως και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια.