Μάγεψαν οι Δάνης Κατρανίδης και Παναγιώτα Βλαντή, στο αριστούργημα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν "Σκηνές από Έναν Γάμο". Καταχειροκροτήθηκαν, από το κοινό του Θεάτρου Εγνατία, καθώς παρουσιάζουν, για δεύτερη χρονιά τη sold out επιτυχία του περσινού χειμώνα στην Αθήνα. 


Το αριστούργημα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν Σκηνές από έναν γάμο, έχει έρθει στη Θεσσαλονίκη, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι και πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Σταμάτη Κραουνάκη.

Στο έργο, ο Γιόχαν και η Μαριάννα, ένα ζευγάρι μορφωμένων αστών, ζουν έναν ήρεμο και καθ’ όλα τακτοποιημένο γάμο, μέχρι τη στιγμή που οδηγούνται σε ρήξη όταν εκείνος αποκαλύπτει ότι είναι ερωτευμένος με μια νεότερη γυναίκα. Η αντίδραση της Μαριάννας είναι απρόσμενα ήρεμη. Η σύγκρουσή τους μεταφέρεται αργότερα μέσα στον χρόνο, όταν ο Γιόχαν έχει αρχίσει να ασφυκτιά από τη νέα του σχέση και η γυναίκα έχει παντρευτεί κάποιον άλλον, ο οποίος ωστόσο έχει καταφέρει να την απελευθερώσει. Στη νέα τους συνάντηση, οι ρόλοι μοιάζουν να έχουν αντιστραφεί και οι ισορροπίες να έχουν αλλάξει.Οι «Σκηνές από ένα Γάμο» ανήκουν στη τελευταία δραματουργική περίοδο του Μπέργκμαν. Με τη μοναδική του μαεστρία, ο μεγάλος Σουηδός σκηνοθέτης, μιλά για τη φθορά του έρωτα και ψυχογραφεί τα στάδια του γάμου, με μια επίπονη και σχολαστική σπουδή και με τρόπο εξαντλητικό, ρεαλιστικό, επώδυνο αλλά και λυτρωτικό. Το έργο αποτελεί απόσταγμα των προσωπικών του βιωμάτων και μια καλά κρυμμένη ειρωνεία διέπει όλη του την δράση. Το τελικό απόφθεγμα τεμαχίζεται, αποδομείται, περνάει από αναθεωρήσεις και συντίθεται εκ νέου, για να μετατραπεί οριστικά σε μια κρυστάλλινη σπαρακτική μουσική δωματίου.

Οι παραστάσεις
Την Παρασκευή 6, Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 13, Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015.
Οι παραστάσεις κάθε Παρασκευή και Κυριακή στις 21.15. Κάθε Σάββατο στις 18.15 και στις 21.15.