12 - 1

Κακοκαιρία με βροχές, χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα θα επικρατήσει σήμερα Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, σε ολόκληρη τη χώρα.

 

Τα καιρικά φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως μέχρι το απόγευμα.

 

Αναλυτική πρόγνωση

Θεσσαλονίκη 

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές, χιονιά στα ορεινά και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Ανεμοι: στη δυτική Μακεδονία βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 07 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιονιά στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα αλλά βαθμιαία και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 08 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιονιά στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα αλλά βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 07 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη ενώ στα νότια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.

Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 13 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία στα νότια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 15 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 τοπικά 6 και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για το Σάββατο 28-02-2015

Καιρός: στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χωρά, νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, οι οποίες τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου πιθανώς θα είναι ισχυρές. Χιονιά θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χωρά παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές η καταιγίδες αλλά και μεγάλα διάστημα βελτίωσης.

Ανεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.