Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω της κακοκαιρίας, σε όλη τη χώρα σήμερα Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015.

Αναλυτικά:

Στη Θράκη:

Λόγω υπερχείλισης των υδάτων, διεκόπη η κυκλοφορία στις υδάτινες διαβάσεις Ποντικόρεμα, Λίσσος, Εβρίνος, Ιάσιο, Αετοκορυφή, Διώνη, Ιμέρου, Σκάλωμα, Δοκού, Κάλχα, Γρατίνη και Ηφαίστου Ροδόπης. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, η στάθμη των υδάτων στους ακόλουθους ποταμούς, έχει ως εξής:

Επίπεδο στάθμης υδάτων ποταμού Έβρου, στην περιοχή Πυθίου Διδυμοτείχου, 5,54 μ. (όριο συναγερμού 5,70 μ.).

Επίπεδο στάθμης υδάτων Ερυθροποτάμου (παραπόταμος Έβρου), στην περιοχή Διδυμοτείχου, 5,00 μ. (όριο συναγερμού 6,80 μ.). Λόγω αύξησης υδάτων του ποταμού Έβρου, στην συμβολή με τον Ερυθροπόταμο, έχει κατακλυστεί από νερά, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διέλευση των οχημάτων. Κυκλοφορία διεξάγεται από το βόρειο κόμβο Διδυμοτείχου.

Εισροή υδάτων από Βουλγαρία μέσω του Άρδα, στο φράγμα Κυπρίνου Ορεστιάδας, 266κ.μ./ δευτερόλεπτο (αυξημένη ροή) και στην περιοχή Ορμενίου Ορεστιάδας, 900κ.μ./ δευτερόλεπτο (μικρή μείωση υψηλής ροής).

Εισροή υδάτων από Τουρκία στην περιοχή Βύσσας Ορεστιάδας, (σημείο ένωσης υδάτινων μαζών: Έβρου, Άρδα και Tunca) 1.225 κ.μ./ δευτερόλεπτο (μικρή αύξηση υψηλής ροής).

Μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ένθεν και ένθεν του Έβρου και του Άρδα, έχουν κατακλυστεί από μεγάλες ποσότητες υδάτων. Όλοι οι κάτοικοι των χωριών πλησίον του Άρδα και του Έβρου, έχουν ενημερωθεί για την επικρατούσα κατάσταση.

Tα νερά έχουν υποχωρήσει από τις παρυφές των οικισμών Καστανεών, Μαρασίων, Ελιάς, Άρζου και Καναδά.

Χωρίς τρένα στον Έβρο

Από 15:52 ώρα της 04-02-2015, η γραμμή του ΟΣΕ από Αλεξανδρούπολη έως Ορμένιο, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, έχει υπερκαλυφθεί από νερά, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας των τραίνων. Η μετακίνηση των επιβατών στο τμήμα αυτό γίνεται με λεωφορεία του ΟΣΕ, μέχρι να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της γραμμής.

Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, η στάθμη των υδάτων στους ακόλουθους ποταμούς, έχει ως εξής

Επίπεδο στάθμης υδάτων ποταμού Έβρου, στην περιοχή Κήπων δεν κατέστη δυνατή η μέτρηση.

Επίπεδο στάθμης υδάτων ποταμού Έβρου, στην περιοχή Πέταλο 6,50 μ. (όριο συναγερμού 6,00 μ.).

Στις περιοχές Σουφλίου και Λαγυνών, παρατηρείται πτωτική τάση των υδάτων κατά (15-20) πόντους. Λαμβάνονται προληπτικά μέτρα. Στην περιοχή του Πόρου-Φερών, πραγματοποιούνται τεχνικές θραύσεις αναχωμάτων, προς εκτόνωση πίεσης πλημμυρικών φαινομένων.

Κόπηκε δρόμος στο Κιλκίς

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω καθίζησης του οδοστρώματος στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου – Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου). Το σημείο θα παραμείνει κλειστό επί μακρόν χρονικό διάστημα.

Επίσης, χθες, 08-02-2015 και ώρα 18:10, λόγω συνεχούς βροχόπτωσης υπάρχει υπερχείλιση του Γαλλικού ποταμού, στο σημείο της επαρχιακής οδού. Μανδρών – Γαλλικού Κιλκίς, με αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων. Η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.

Καθίζηση δρόμου στην Καστοριά

Λόγω διάβρωσης - καθίζησης του οδοστρώματος, διεκόπη η κυκλοφορία στην εθνική οδό Καστοριάς – Κρυσταλλοπηγής (μέσω Κορομηλιάς), από 11ο έως 21ο χλμ. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς. Το σημείο θα παραμείνει κλειστό επί μακρόν χρονικό διάστημα.

 

Στην Άρτα, υπέστη καθίζηση γέφυρα (της δημοτικής οδού), από το Κομπότι προς το γήπεδο Κομποτίου. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Στην Καρδίτσα, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Πετριλιώτη και καθίζησης της γέφυρας Πετρωτού, διεκόπη η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό. Μουζακίου – Αργιθέας, στο 50ο χλμ. Κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Λόγω υπερχείλισης του Τιταρήσιου ποταμού, διεκόπη η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Αμπελώνα – Δελερίων Λάρισας, στο 3ο χλμ. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Στη Φωκίδα, λόγω κατολισθήσεων, διεκόπη η κυκλοφορία στη γέφυρα Γρανιτσορέματος, διασταύρωση Διακοπίου – Κοκκίνου (παραλίμνια οδό Λίμνης Μόρνου).

Στην Ευρυτανία, παραμένουν αποκλεισμένες οι ακόλουθες Τοπικές Κοινότητες:

· Στο Δήμο Καρπενησίου: Τ.Κ., Μεσοκώμης, Ροσκάς, Ψιανών.

· Στο Δήμο Αγράφων: Τ.Κ. Αγράφων, Τριδέντρου, Μοναστηρακίου, Βραγγιανών και Επινιανών.

· Διακοπή ηλεκτροδότησης στις ακόλουθες Τοπικές Κοινότητες:

· Στο Δήμο Καρπενησίου: Τ. Κ. Άμπλιανης, Μεσοκώμης.

Στη Φθιώτιδα, λόγω καθίζησης διεκόπη η κυκλοφορία στις επαρχιακές οδούς Υπάτης – Σπερχειάδας (γέφυρα της Βίστριζας) και Περιβολίου - Κολοκυθιάς – Μαρμάρων – Ανατολής – Αργυρίων.

Στην Αχαΐα, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, η κυκλοφορία στην Ε. Ο. Αιγίου – Καλαβρύτων, στο 15,5ο χλμ (θέση Πυργάκι), διεξάγεται με δυσχέρεια. Όπως και στη διαδημοτική οδό Τ.Κ. Περιστέρας Ακράτας – Δήμου Αιγιαλείας, με (Χ/Κ Καλαβρύτων).

Στην Αιτωλία υπάρχει δυσχέρεια κυκλοφορίας λόγω κατολισθήσεων στην ε.ο οδό Ναυπάκτου- Άνω Χώρας από το Δ.Δ. Λιμνίτσας έως το Δ.Δ. Τερψιθέας. Γίνεται μνεία ότι η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο για οχήματα (κάτω των 3.5 τόνων). Επίσης, λόγω κατολισθήσεων έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις δημοτικές οδούς Αποδοτίας: Τ.Κ. Γραμμένης Οξυάς, Λεύκας, Μανδρινής και Παλεναίχωρο.

Στην Ακαρνανία σημειώθηκε διακοπή κυκλοφορίας λόγω μεγάλου υδάτινου όγκου στην κοίτη του ποταμού Αχελώου, στις γέφυρες Αυλακίου & Τέμπλας, (η στάθμη των υδάτων σταδιακά υποχωρεί). Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά από τη γέφυρα της Τατάρνας.

Δυσχέρεια κυκλοφορίας λόγω κατολίσθησης στην 33χ/θ Ε.Ο. Αγρινίου – Καρπενησίου.

Στη Λακωνία, λόγω καθίζησης, διεκόπη η κυκλοφορία στην Επ. Ο. Ποταμιάς – Λιαντίνας, στο 2ο χλμ. Κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς. Το σημείο θα παραμείνει κλειστό επί μακρόν χρονικό διάστημα.

Έκλεισαν δρόμοι από τα χιόνια στη δυτική Μακεδονία

Λόγω χιονόπτωσης - παγετού και κατολίσθησης που έλαβε χώρα στο 20ο χλμ, διεκόπη η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Φλώρινας –Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 30ο χλμ.

Επίσης, λόγω χιονόπτωσης διεκόπη η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) από το 22ο έως το 28ο χλμ

Στην Αχαΐα, διακόπηκε η κυκλοφορία λόγω χιονόπτωσης στη διαδημοτική οδό Τ.Κ. Περιστέρας Ακράτας – Δήμου Αιγιαλείας, με (Χ/Κ Καλαβρύτων).

Πού χρειάζεται αντιολισθητικές αλυσίδες

Στην Πέλλα:

· Επ. Ο. Κερασιάς – Χ/Κ Βόρρας, από 20ο έως 25ο χλμ.

· Επ. Ο. Άρνισσας – Χ/Κ Βόρρας, από 9ο έως 25ο χλμ.

Στην Καστοριά:

· Επ. Ο. Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 14ο έως 22ο χλμ.

· Επ. Ο. Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από 35ο έως 45ο χλμ.

· Ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο νομού.

Στη Φλώρινα, σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, εκτός από τις πεδινές περιοχές του Δήμου Αμυνταίου.

Στη Μεσσηνία στην επαρχιακή οδό Καλαμάτας – Σπάρτης, από 28ο έως 42ο χλμ.