Ημερίδα με θέμα «Βία κατά της γυναίκας – Ενδοοικογενειακή βία – Ισότητα των δύο φύλων» οργανώνει ο δήμος Θερμαϊκού, αύριο Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, στις 9.30 το πρωί, στο ξενοδοχείο XENIA HLIOS, στην Παραλία Περαίας.

Την ευθύνη για την υλοποίηση της ημερίδας έχει η αντιδημαρχία Παιδείας, Νεολαίας, Αλληλεγγύης – Πρόνοιας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Απασχόλησης. Στόχος είναι η ενημέρωση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ενός κοινωνικού φαινομένου, που σύμφωνα με τα στοιχεία στα χρόνια της κρίσης παίρνει μεγάλες διαστάσεις, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης θα ενημερώσει για την υπογραφή της «Χάρτας ισότητας των δύο φύλων». 
Ο κατάλογος των προσκεκλημένων ομιλητών στην ημερίδα είναι ο ακόλουθος: 
Ιωάννης Μακρής, διδάκτωρ Νομικής του ΑΠΘ και νομικός σύμβουλος του δήμου Θερμαϊκού, με θέμα: «Ανάλυση  του Ν. 3500/2006 για την αντιμετώπιση της Ενδοοικογενειακής Βίας – Στόχοι – Εφαρμογή – Συμπεράσματα, ανάλυση του Άρθρου 23 που αφορά τους Διευθυντές Σχολείων, Δικαστικές Αποφάσεις – Στατιστικά Στοιχεία όσο αφορά υποθέσεις που δικάζονται ή δεν φτάνουν ποτέ στην αίθουσα του δικαστηρίου».
Κατερίνα Χλοροκώστα, ICRC ειδική σύμβουλος εξαρτήσεων, Pg. δραματοθεραπεύτρια, σύμβουλος στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Υποστήριξης Εφήβων και των Οικογενειών τους του Δήμου Θερμαϊκού, με θέμα: «Αν δεν κλείναμε τα μάτια...». 
Ελένη Καντόγλου, αξιωματικός ΕΛΑΣ, ψυχολόγος, με θέμα: «Ο ρόλος της αστυνομίας στην ενδοοικογενειακή βία». 
Κωνσταντίνα Μοσχοτά, αντιπρόεδρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Καταφύγιο της Γυναίκας» με θέμα: «Ο σκοπός της ΜΚΟ, το προφίλ των κακοποιημένων γυναικών και τι μπορεί να βρει στο «Καταφύγιο της Γυναίκας» μια κακοποιημένη γυναίκα. 
Ματθαίος Τσιούγκας, ιατροδικαστής Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Ενδοοικογενειακή βία και παιδιά».
Σωτήρης Μουρουβέλης, προϊστάμενος κοινωνικής υπηρεσίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με θέμα: «Εμπειρία πάνω σε προγράμματα με μονογονεϊκές οικογένειες».
Ρωξάνη Κωστατζίκη, μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Ισότητας, με θέμα: «Ιστορική Αναδρομή και τι ισχύει σήμερα». 
Την ημερίδα συντονίζει η φοιτήτρια δημοσιογραφίας Αριστέα – Κωνσταντία Διβανή, ενώ μετά το πέρας των εργασιών της θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.