karameros_01.jpg

«Διαλυτικούς παράγοντες για την ενότητα της Αυτοδιοίκησης» χαρακτηρίζει, με ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας,

τις πρόσφατες δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής.

Η αντιπαράθεση μεταξύ δημάρχων και του κ. Καραμέρου προκλήθηκε για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για απόρους». Συγκεκριμένα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την περασμένη  Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου στα γραφεία της ΚΕΔΕ, παρουσία του προέδρου και δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, οι δήμαρχοι Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου, Λυκόβρυσης- Πεύκης Μαυρίδης Αναστάσιος, Παπάγου-Χολαργού Αποστολόπουλος Ηλίας και Μεταμόρφωσης Καρπέτας Μιλτιάδης, κατήγγειλαν ότι ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, Γιώργος Καραμέρος, τούς απείλησε ότι σε περίπτωση που δεν ενταχθούν σε συμπράξεις με την Περιφειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αττικής και προχωρήσουν σε δικές τους συμπράξεις για την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος, τότε θα έχουν πρόβλημα μελλοντικά και με τις χρηματοδοτήσεις έργων των δήμων τους από τα Περιφερειακά Προγράμματα. 

Τι είπε ο αντιπεριφερειάρχης

Ο Γιώργος Καραμέρος, με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου των Δημάρχων, μία μέρα μετά, απάντησε με ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου, όπου είπε:

«Αυτή η ιστορία με τα προγράμματα και με τα έργα, με τις αναπλάσεις 7 εκατ. Ευρώ και με τα κοινοτικά προγράμματα που στους φτωχούς έφτανε μόνο το 15% ή στους άνεργους, θα τελειώσει! Ξέρετε κάτι εγώ δεν μπήκα στην πολιτική για να γίνω μέρος του παιχνιδιού και του κόλπου. Ξεκάθαρα! Ας με πούνε σκληρό ας με πούνε εκβιαστή. Εμένα με έστειλε σε αυτό το γραφείο στην Αγ. Παρασκευή ο κόσμος, όπως και την Περιφερειάρχη την κ. Δούρου για να καθαρίσει τον κόπρο του Αυγεία, όσο μπορεί».

Το δ.σ.της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας εκφράζει την αποδοκιμασία και την αγανάκτησή του «για το συντελεσθέν ηθικό και θεσμικό ατόπημα» κι αναμένει από τον αντιπεριφερειάρχη «να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς του, και από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) να αναλάβει, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), πρωτοβουλίες, που θα αποδεικνύουν  πως τέτοια ατυχή περιστατικά αποτελούν «εξάρσεις» μεμονωμένες (και απομονωμένες), και καταδικαστέες από το σύνολο της Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης».-