xeiropedes_08.jpg

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δυο «μεσάζοντες» κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, την ώρα που προσπαθούσαν να βγάλουν σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζευγάρι αλλοδαπών και το ανήλικο παιδί τους.

Οι δράστες είναι ένας 52χρονος κι η 41 χρόνων φίλη του. Η 41χρονη ήταν αυτή που, στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη, πλησίασε τον 52χρονο και του πρότεινε να διευκολύνουν μετανάστες να πάνε σε χώρες της Ευρώπης –με το αζημίωτο, φυσικά. Έτσι κι έγινε.

Το ζευγάρι είχε παραλάβει 27χρονο αλλοδαπό, την 20χρονη γυναίκα του και το ανήλικο παιδί τους από την Αθήνα και σκόπευε να τους μεταφέρει, μέσω Θεσσαλονίκης, στο εξωτερικό. Αρχικά δε δυσκολεύτηκαν να ταξιδέψουν σιδηροδρομικώς, από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης έδωσαν στο ζευγάρι ένα κλεμμένο κι ένα πλαστό διαβατήριο, εξασφάλισαν τέσσερις κάρτες επιβίβασης σε πτήση εξωτερικού κι ήταν έτοιμοι, όλοι μαζί , να ανέβουν στο αεροπλάνο, όταν συνελήφθησαν, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 52χρονος, τους δυο περασμένους μήνες, διευκόλυνε την έξοδο δύο αλλοδαπών, προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ταξιδεύοντας μαζί τους από τους Αερολιμένες Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.