efimerides_periptero_04.jpg

Με τις αντιδράσεις της Γερμανίας στις εξελίξεις στη χώρα μας, στον οικονομικό τομέα, ασχολούνται στις πρώτες τους σελίδες, σήμερα, Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015, οι περισσότερες εφημερίδες.

 

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Χάνονται 810 ώρες μαθημάτων

Σύμφωνα με την εφημερίδα, “κάθε εβδομάδα, περισσότερες από 800 διδακτικές ώρες χάνονται, σε λύκεια και γυμνάσια της δυτικής Θεσσαλονίκης λόγω των ελλείψεων εκπαιδευτικού προσωπικού, ενώ η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη στην ειδική αγωγή, με απώλειες 1.180 ωρών.Σύμφωνα με καθηγητές, οι τελευταίοι έξι αναπληρωτές ήρθαν δύο μέρες πριν από τις εκλογές. Κι όλα αυτά πέντε μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πυρετός για το δράμα της Ελλάδας"

Η εφημερίδα γράφει ότι "λίγες ώρες μετά την παρέμβαση του Μπαράκ Ομπάμα για το δράμα που βιώνουν οι Ελληνες λόγω της άγριας λιτότητας, ανακοινώθηκε η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ στον Λευκό Οίκο κατόπιν πρόσκλησης του Αμερικανού προέδρου. Η εξέλιξη αυτή θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς είναι βέβαιο ότι θα τους απασχολήσει και το ελληνικό ζήτημα, που εντός ολίγων ημερών ανέβασε κατακόρυφα τον πυρετό σε πανευρωπαϊκό και όχι μόνο επίπεδο...".

ΕΘΝΟΣ: "Καταιγίδα ελέγχων από ΣΔΟΕ-Εφορίες"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έκτακτο σχέδιο ενίσχυσης των φορολογικών εσόδων, με ενεργοποίηση όλων των φοροελεγκτικών και εισπρακτικών υπηρεσιών, θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση, για να κλείσει τη «μαύρη τρύπα» στα κρατικά ταμεία που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ. Το ΣΔΟΕ ξαναβγαίνει στον δρόμο για ελέγχους, κινητοποιείται το κέντρο ελέγχου φορολογουμένων μεγάλου πλούτου, ενώ εξετάζεται η παροχή κινήτρων σε όσους δηλώσουν τα κρυφά εισοδήματα, καθώς και η περαίωση των εκκρεμών υποθέσεων ακινήτων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αγιον Ορος: «Πάρτε επειγόντως ...αλεύρι, κονσέρβες, όσπρια, ζυμαρικά και γάλα σε σκόνη»!!!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "δεχτήκαμε επίσκεψη «ειδικού απεσταλμένου» του «συμβουλίου Γερόντων» του Ορους! Το πρόσωπο αυτό μας μετέφερε ένα ακόμη «μήνυμα» - προειδοποίηση προς τους Ελληνες, για να το δημοσιεύσουμε στην εφημερίδα, ενημερώνοντας την κοινή γνώμη για τα επερχόμενα δραματικά γεγονότα!..."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Βόμβες Βαρουφάκη για χρέος, αποκρατικοποιήσεις"

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο υπ. Οικονομικών έδωσε τέλος στην «προεκλογική σημαία» του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή χρέους και πρότεινε μέσω των «Financial Times» την έκδοση ομολόγων χωρίς ημερομηνία λήξης για τα δάνεια της ΕΚΤ. Πρόταση και για πληρωμή των δανείων της Ε.Ε. με «ρήτρα ανάπτυξης»".

ΕΣΤΙΑ: "Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις..."

Η εφημερίδα τονίζει "αυτή είναι δυστυχώς η πραγματικότης. Κάποιοι πολιτικοί, προκειμένου να ανέλθουν στην εξουσία δεν διστάζουν να προκαλέσουν τεράστια αναστάτωση στην οικονομία, με ανυπολόγιστο κόστος για τον τόπο. Και όταν πετύχουν τον στόχο τους, αναζητούν προσχήματα για να αναθεωρήσουν τις θέσεις τους. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις..."

Η ΑΥΓΗ: "Ρωγμές στο τείχος του Βερολίνου"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε διεθνές ζήτημα, που ξεπερνά τα ευρωπαϊκά σύνορα, αναδεικνύεται το «τείχος λιτότητας» που έχει υψώσει η Γερμανία, με αφορμή τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η νέα κυβέρνηση των Αθηνών για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και την έξοδο της χώρας από την κρίση".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "SOS Βερολίνο καλεί Ρώμη"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "φραγμό στις όποιες σκέψεις για κοινό μέτωπο απέναντι στις γερμανικές θέσεις επιχειρεί να βάλει η Ανγκελα Μέρκελ, ασκώντας πιέσεις στους εν δυνάμει συμμάχους της Ελλάδας. Ο Ιταλός πρωθυπουργός δεν θέλει να δυσαρεστήσει τη Γερμανία, από την άλλη ωστόσο δέχεται ισχυρές πιέσεις στο εσωτερικό της χώρας του υπέρ μιας φιλελληνικής προσέγγισης. Αυστηρή και αδιάλλακτη η ρητορική του Βερολίνου, λίγο πριν από τις συναντήσεις Τσίπρα σε Ρώμη, Βρυξέλλες και Παρίσι".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Το μεγάλο παιχνίδι με την Ελλάδα"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στο επίκεντρο ενός μεγάλου διεθνούς και πολυπαραγοντικού παιχνιδιού, με αβέβαιη έκβαση, βρίσκεται η Ελλάδα, μετά την επιλογή της νέας κυβέρνησης να αποκλείσει τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, να μη ζητήσει την παράταση του προγράμματος και να διεκδικήσει μία συμφωνία - γέφυρα με τους δανειστές".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Μαζεύει “όχι” ο Δ. Αβραμόπουλος

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τρεις βουλευτές της Θεσσαλονίκης αρνήθηκαν να ψηφίσουν τον Δ. Αβραμόπουλο για πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο ΛΟΓΟΣ: "Η χώρα μετρά τις πληγές της από την κακοκαιρία"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "χωρίς τέλος τα προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας από την κακοκαιρία. Αρτα, Ευρυτανία, Γιάννενα, Θεσπρωτία και Πρέβεζα βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εκκενώθηκαν χωριά, ενώ συναγερμός έχει σημάνει στην Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα στο χωριό Κλέπα της Ορεινής Ναυπακτίας, όπου 50 κάτοικοι έχουν αποκλειστεί, λόγω των κατολισθήσεων που σημειώνονται στην περιοχή".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Διαπραγμάτευση ενταγμένη στον πόλεμο ισχυρών συμφερόντων στην ΕΕ"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η διαπραγμάτευση της νέας κυβέρνησης είναι ενταγμένη στον πόλεμο ισχυρών συμφερόντων στην ΕΕ, με την ενεργό εμπλοκή και των ΗΠΑ, για το ποιος θα βγει κερδισμένος απ΄την κρίση και τη διαχείριση του χρέους, με θύματα όμως πάντα τους λαούς".

ΤΑ ΝΕΑ: "Γερμανία εναντίον όλων"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στη γνωστή, σκληρή στάση εμμένει το Βερολίνο, παρά τις δηλώσεις από πολλές πλευρές για την ανάγκη ευνοϊκής αντιμετώπισης των ελληνικών αιτημάτων σχετικά με το Μνημόνιο και το χρέος. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανίστηκε χθες κατηγορηματικά αρνητικός όσον αφορά την κατάργηση της τρόικας".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Έτοιμη σε 10 χρόνια η θεραπεία της άνοιας

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι “ο Alistair Burns, διευθυντής του εθνικού συστήματος Υγείας της Αγγλίας για τη νόσο της άνοιας, δηλώνει ότι είναι βέβαιος ότι θα υπάρξει μια θεραπεία, ή τουλάχιστον ένα φάρμακο που θα επιβραδύνει σημαντικά την εξέλιξη της ασθένειας, μέχρι το 2025”...

ESPRESSO: Βρόμικα χάδια

Η εφημερίδα εξιστορεί περιπέτεια 9χρονου, στην Κάσο, τον οποίο ανάγκαζαν να θωπεύει τον αδελφό του, η μητέρα του κι ο σύντροφός της!

Kontranews: "Πραξικόπημα στην οικονομία της χώρας μας ετοίμαζε η Μέρκελ"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αντιγράφοντας στρατηγικές που παραπέμπουν ευθέως στη ναζιστική Γερμανία, το δίδυμο Μέρκελ - Σόιμπλε, έντρομο από τις νέες ισορροπίες που διαμορφώνονται στην Ευρώπη μετά τις πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα και την καταλυτική παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, επιμένει να προκαλεί την Ελλάδα".

Star Press: Δάγκωσε το μόριο του βιαστή της

Η εφημερίδα υποστηρίζει πως, 23χρονη, κατέφυγε σε αυτή τη… λύση, για να γλιτώσει τον βιασμό από 29χρονο, στην Κω.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Το κρίσιμο 48ωρο"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να «κτίσει» συμμαχίες στην Ευρώπη. Σήμερα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Μ. Ρέντσι και αύριο θα έχει καθοριστικές επαφές με τον Γάλλο πρόεδρο Φρ. Ολάντ, καθώς και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιούνκερ. Την ίδια ώρα, ο Γ. Βαρουφάκης προσπαθεί να εξηγήσει στους ομολόγους του το πρόγραμμα της Ελλάδας για χαλάρωση της λιτότητας, χωρίς δημοσιονομικό εκτροχιασμό".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Το σχέδιο για το χρέος"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ρεαλιστικότερη πρόταση, εγγύτερα στις σκέψεις των εταίρων δανειστών, με βασική παράμετρο την επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων θα υποβάλει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο της διευθέτησης του δημόσιου χρέους, όπως αποκάλυψε χθες το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης".