Συνελήφθη 32χρονος την ώρα που έκλεβε χάλκινα καλώδια της ΔΕΗ, μαζί με συνεργούς του, από κολώνες φωτισμού στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης.


Σε βάρος του, καθώς και των συνεργών του, σχηματίσθηκε δικογραφία για «Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής» και «Παρακώλυση της λειτουργίας άλλων κοινωφελών εγκαταστάσεων».

Στην κατοχή του δράστη, καθώς και σε έρευνα του χώρου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ψαλίδα κοπής μετάλλων, κασμάς, δύο κουκούλες full-face και μία κουλούρα χάλκινου καλωδίου. Επίσης, κατασχέθηκε ένα αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 32χρονου, που το χρησιμοποιούσαν για να μεταφέρουν καλώδια.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες έκλεψαν καλώδια χαλκού και προκάλεσαν φθορές σε συνολικά 20 κολώνες φωτισμού συνολικής αξίας περίπου 22.000 ευρώ, σε μήκος δικτύου ενός χιλιομέτρου, με αποτέλεσμα να βυθιστεί στο σκοτάδι το οδικό δίκτυο της περιφερειακής οδού (από τον κόμβο του νοσοκομείου Παπαγεωργίου έως τον κόμβο Νεαπόλεως).

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του.