Άλλος ΠΑΟΚ, πολύ καλύτερος, κατέβηκε κι έπαιξε μπάλα κόντρα στη Βέροια. Επέστρεψε στις νίκες με 1-3 μέσα στη Βέροια.

 

Η ομάδα του Αναστασιάδη θύμιζε κάτι από παλιά: Μπήκε φουριόζα να πάρει το παιχνίδι, εκμεταλλεύτηκε ότι είχε τον αέρα με το μέρος της και, μάνι – μάνι, σκόραρε.

Με το που άνοιξε το σκορ άνοιξαν και οι διάδρομοι στην άμυνα των γηπεδούχων. Τους διαδρόμους αυτούς εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο ΠΑΟΚ: Γρήγορες και χαμηλές πάσες (κι όχι γιόμες) ο Νομπόα, ταχύτητα οι Περέιρα και Γκολάσα…

Οι ευκαιρίες έρχονταν βροχή και το 0-3 στο ημίχρονο φαινόταν λογικό.

Στο β μέρος τα πράγματα άλλαξαν, άλλαξε κι αυτός που είχε μαζί του τον… αέρα. Οι συνδυασμοί έβγαιναν πάλι, αλλά η τελική προσπάθεια δεν ήταν και τόσο καλή. Βλέπετε, οι παίκτες του ΠΑΟΚ κέρδιζαν 0-3 και δεν έβαζαν και πολύ τα πόδια στη φωτιά, προσπαθώντας να διαχειριστούν το ευρύ σκορ.

Έτσι βγήκε κι η Βέροια μπροστά, έχασε κι αυτή καλές ευκαιρίες και μείωσε στο 1-3, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Ξεχώρισε απόψε ο Νομπόα, που δείχνε ότι, όταν κάνει πάσες… κοντά στο γρασίδι, τα πράγματα είναι πιο εύκολα, για τους γρήγορους Περέιρα και Γκολάσα. Καλούτσικα τα πήγε και η άμυνα, με τον Παπαγιαννόπουλο να ιδρώνει περισσότερο τη φανέλα. Αυτός που υστέρησε ήταν ο Μακ, αλλά έχει δικαίωμα κι αυτός για ένα κακό παιχνίδι.

Το διαφορετικό του αποψινού ΠΑΟΚ ήταν ότι άφησε τις γιόμες και τις άσχετες σέντρες. Δημιουργούσε επιθέσεις και από το κέντρο, με χαμηλές μπαλιές. Εξάλλου, αν ο Θεός (ή, αν προτιμάτε, η Παναγιά) ήθελε να παίζουν οι ομάδες με γιόμες και ψηλές σέντρες, θα έβαζε χορτάρι στον ουρανό…

Όσο για τη διαιτησία, ήταν μέτρια. Δεν απέφυγε τα λάθη ο Κουτσιαύτης, χωρίς, πάντως, να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα.

Η ταυτότητα του αγώνα

ΣΚΟΡΕΡ: 61' Ντουμίτρου - 10' Περέιρα, 28' Βίτορ, 42' Νομπόα
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουτσιαύτης (Άρτας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 23' Ραούλ Μπράβο, 68' Τζινάρ, 85' Κάμπορα – 13' Βίτορ, 33' Κόστα, 39' Γκολάσα, 75' Παπαγιαννόπουλος, 84' Κάτσε, 96' Πόζογλου
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΒΕΡΟΙΑ (Γκρανέρο): Χινάρ, Νέτο, Μπράβο, Όστοϊτς, Βέρτζος, Μπατιόν, Βεργώνης, Μπεν (73' Γεωργιάδης), Μπαργκάν (53΄ Ναζλίδης), Τάτος (53' Κάμπορα), Ντουμίτρου.
ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Κόστα, Βίτορ, Παπαγιαννόπουλος (91' Πούγγουρας), Κάτσε, Σκόνδρας, Νομπόα, Κωνσταντινίδης (84λ.τ. Κίτσιου), Περέιρα, Γκολάσα, Μακ (81' Πόζογλου).