Με σύνθημα «οι μαθητές του Δήμου Εκπαιδεύουν….και ΑυτοΠροστατεύονται»  πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015 στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» του Δήμου Παύλου Μελά. 


Αφορμή για τη διοργάνωση της παρουσίασης ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο. 

Οι μαθητές με  παρουσίασή τους, αναφέρθηκαν σε βασικές έννοιες, κανόνες και κινδύνους του διαδικτύου και με την αρωγή των καθηγητών τους προσπάθησαν να ευαισθητοποιήσουν τους γονείς και τους φίλους τους μέσα από στοιχεία, μελέτες και παραδείγματα.

Τα σχολεία που συμμετείχαν ήταν το 2ο Γυμνάσιο Πολίχνης, το 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης, το 1ο ΕΠΑΛ Πολίχνης και το 1ο ΓΕΛ Ευκαρπίας. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο κ. Στάθης Αναστασιάδης Προϊστάμενος Διεύθυνσης Υποστήριξης και Ανάπτυξης της Καθημερινότητας των Κοινωνικών Ομάδων. Το παρόν έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να ανταλλάξει κάποιες κουβέντες και απόψεις με τους μαθητές και τους καθηγητές τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα των κινδύνων και της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, ενώ λίγους μήνες πριν στον ίδιο χώρο είχε πραγματοποιηθεί η ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και η παρουσίαση της εφαρμογής «Cyberkids» από το Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχο κο Εμμανουήλ Σφακιανάκη και το επιτελείο του.