Δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις, υπέρ και κατά της εξόρυξης χρυσού, σχεδιάζονται να πραγματοποιηθούν στις Σκουριές της Χαλκιδικής την ερχόμενη Κυριακή 15 Φεβρουαρίου. 

Τη μία συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία. Την άλλη, τα μέλη των Επιτροπών Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Οι μεν πρώτοι ζητούν, από την κυβέρνηση, δεσμεύσεις για τη συνέχιση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή. Οι δεύτεροι την οριστική διακοπή της.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των Σωματείων Εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, που εκπροσωπούν περισσότερους από 2000 εργαζομένους, η συγκέντρωσή τους θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί, στο εργοτάξιο των Σκουριών. "Πιο ενωμένοι από ποτέ θα αγωνιστούμε για τις δουλειές μας και το μέλλον των παιδιών μας. Κανένα περιθώριο για διαπραγμάτευση!" καταλήγει η ανακοίνωση.

Από την πλευρά τους, οι αντιδρώντες στην εξόρυξη χρυσού θα πραγματοποιήσουν την ίδια μέρα δύο προσυγκεντρώσεις, στην Ιερισσό στις 11 το πρωί και στη Μεγάλη Παναγία μισή ώρα αργότερα, οι οποίες θα εξελιχθούν σε πορεία διαμαρτυρίας στις Σκουριές "ενάντια στην κόλαση των χρυσωρυχείων, τα οποία πρέπει να φύγουν τώρα".