Μαύρες τρύπες. Όχι στα ταμεία του κράτους, ή στις... τσέπες μας, αλλά στο διάστημα. Τι είναι; Υπάρχουν; Πώς λειτουργούν;


Αν θέλετε να μάθετε, να βρίσκεστε σήεμρα Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, Αλεξανδρείας 113 στη Θεσσαλονίκη.

Σταματήστε το χρόνο, μετακομίζοντας έξω από τον «ορίζοντα γεγονότων» μιας μαύρης τρύπας. Οι γενιές θα έρχονται και θα παρέρχονται από προσώπου Γης και σε σας δε θα ‘ρθει ούτε μια ρυτίδα να χαράξει το πρόσωπό σας. Το απόλυτο ελιξήριο της νεότητας. Το μόνο πρόβλημα όταν επιστρέψετε θα είναι ότι θα πρέπει να κάνετε καινούργιους φίλους. Όλοι οι παλιοί θα έχουν πεθάνει και ξεχαστεί προ πολλού...

Αυτό θα συνέβαινε αν μπορούσατε να περάσετε μέσα από μια μαύρη τρύπα.

Περάστε μέσα από την εργόσφαιρα μιας μαύρης τρύπας και αναδυθείτε κάπου αλλού και κάποτε άλλοτε. Ίσως να είναι στο Βέγα το αλλού και η εποχή των δεινοσαύρων το άλλοτε. Ίσως και σ' ένα άλλο Σύμπαν με εντελώς άλλους νόμους.

Αντλείστε ενέργεια για να ζεστάνετε το φτωχικό σας, από μια μαύρη τρύπα, όταν ο Ήλιος και τ' άστρα θα έχουν σβήσει και θα είναι μια μακρινή ανάμνηση. 

Νιώστε τη βαρύτητα να τεντώνει το κορμί σας πλησιάζοντας στο βαρυτικό πηγάδι μιας μαύρης τρύπας και ξεχάστε τη Γεωμετρία των πρώτων τάξεων του Γυμνασίου.

Παρακαλώ... μην διαβείτε τον «ορίζοντα των γεγονότων». Η «μοναδικότητα» που καραδοκεί στο κέντρο θα σας χαρίσει ένα μαρτυρικό θάνατο (ευτυχώς ακαριαίο σχεδόν).

Εισηγητής: Ο γνώστης των πραγμάτων, Παύλος Βουλουβούτης.