Για άλλη μία φορά, η "Πρωτοβουλία", η παράταξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, έχει να αντιμετωπίσει εσωτερική κρίση. Ως τώρα, πάντως, δείχνει να τα καταφέρνει.


Χθες βράδυ, ο Γιάννης Μπουτάρης ζήτησε την παραίτηση του αντιδημάρχου Κινητοποίησης των Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού, Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Μάλιστα, καλά πληροφορημένες πηγές θέλουν τον δήμαρχο να σκόπευε να ζητήσει την παραίτηση Ζέρβα πριν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, την περασμένη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015, όμως τον κράτησε η... Τζέσικα!

Δε μιλάμε για καμία γυναίκα, αλλά για ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα δανεισμού, το οποίο η παράταξη Μπουτάρη καιγόταν να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο, ώστε να προχωρήσει σε σύναψη δανείου περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ, με την Τράπεζα Πειραιώς, για την τοποθέτηση υπόγειων κάδων απορριμμάτων και φωτισμού λεντ στους δρόμους του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα,όμως, δεν πέρασε, καθώς η παράταξη Καλαφάτη ("Εντάξει") ψήφισε λευκό και η υπόλοιπη αντιπολίτευση "όχι", καθώς διαπίστωσε πως η τιμή μονάδας αυξάνεται με... γεωμετρική πρόοδο. 

Η διοίκηση Μπουτάρη υπογράμμισε πως το δάνειο θα ληφθεί με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους και πάρα πολύ χαμηλό επιτόκιο, καθώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν είναι χρηματοδοτικό, αλλά δανειακό (όπως και είναι), όμως οι δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν την επιφύλαξή τους. Για "νέα στοιχεία που προέκυψαν", μίλησε εκ μέρους της παράταξης "Εντάξει" ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Κυριζίδης για να δεχτεί, στη συνέχεια, την επίθεση του δημάρχου που, λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, μιλούσε για ένα πρόγραμμα που θα βελτίωνε την καθημερινότητα του κατοίκου της Θεσσαλονίκης. 

Πάντως, η Διοίκηση στο δήμο κυνηγούσε με το... τουφέκι τις ψήφους, με αποτέλεσμα ο πολύπειρος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παν. Αβραμόπουλος, να αποσύρει, τελικά, το θέμα, για να επανέλθει σε άλλη συνεδρίαση και "αφού γίνουν διαβουλεύσεις μεταξύ των παρατάξεων, επειδή έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ σημαντικό έργο για τη ζωή των κατοίκων", όπως υπογράμμισε.

Ο αντιδήμαρχος Κινητοποίησης των Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού, Κ. Ζέρβας, πρόεδρος στις δύο βασικές επιτροπές του δήμου Θεσσαλονίκης (Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής) είχε, επίσης, εκφράσει τις επιφυλάξεις του. Οι ίδιες πηγές θέλουν τον κ. Μπουτάρη να τον διατήρησε ως χθες στη θέση του, για να μη διαταραχθούν οι ισορροπίες.

Ο κ. Ζέρβας, δεν έκανε κάποια επίσημη ανακοίνωση. Σχολίασε τα... καρναβάλια στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook με μια αποκριάτικη φωτογραφία! Κι έγραψε:

''Για όσους δεν το κατάλαβαν το Τριώδιο άνοιξε. Τα καρναβάλια ζουν ημέρες δόξας, αλλά πάντα έρχεται η Τεσσαρακοστή, τα Πάθη και στο τέλος η Ανάσταση!'', έγραψε ο πρώην (πλέον) αντιδήμαρχος.

Είναι η δεύτερη φορά στο τελευταίο χρονικό διάστημα, που ο Γιάννης Μπουτάρης καλείται να διαχειριστεί... κρίση social media, μετά την απομάκρυνση του εκ των ιδρυτών της "Πρωτοβουλίας", Ανδρέα Κουράκη (με "ρίζες" στη ΔΗΜΑΡ).