"'Έκλεισε" χθες το βράδυ, η προθεσμία που είχαν οι αναγνώστες του salonicanews.com, να πάρουν μέρος σε μια πρόχειρη "δημοσκόπηση" που πραγματοποίησε το site μας.


Φυσικά, πρόκειται για απάντηση σε μία, μόνον, ερώτηση, τα αποτελέσματα στην οποία διαφυλάσσονται από ειδικούς ρομποτικούς αλγόριθμους, χωρίς την ανθρώπινη παρεμβολή και χωρίς αναγωγές, σε σχέση με άλλες -διευκρινιστικές- ερωτήσεις. Έτσι, δεν θεωρείται επιστημονική μέθοδος, αλλά τα αποτελέσματα... λένε!

Σύμφωνα με τη δική μας μέτρηση λοιπόν, το ενδιαφέρον έρχεται στη... δεύτερη και τρίτη θέση, όπου φιγουράρουν, με το ίδιο ποσοστό, Νέα Δημοκρατία και... ΠΑΣΟΚ! Η μέτρηση άρχισε πριν την ανακήρυξη του κόμματος του Γ. Παπανδρέου και πριν την ανακοίνωση της συνεργασίας της ΔΗΜΑΡ με τους "Πράσινους", κάτι που, μπορεί, να επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα, σε σχέση με όσα προείπαμε.

Αναλυτικά, στην πρώτη θέση εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 22% και ακολουθούν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ με 17%. Στην τέταρτη θέση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 9% (οι οποίοι δυο μέρες πριν κλείσει η ψηφοφορία είχαν... 1%) κι ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 5% (ποσοστό που πήρε από την πρώτη μέρα της ψηφοφορίας και το διατήρησε ως το τέλος), ΚΚΕ και Ποτάμι με 4%, ενώ από μία -μόλις- ψήφο και καμία ποσοστιαία μονάδα πήραν Δημοκρατική Αριστερά, Οικολόγοι Πράσινοι και Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός.

Άλλο κόμμα δήλωσε ότι θα ψήφιζε το 6%, κανένα κόμμα το 2% και απάντησαν πως δεν είχαν αποφασίσει ακόμη το 3% όσων συμμετείχαν.

Επαναλαμβάνουμε πως η μέτρηση δεν έχει καμία επιστημονική βάση, στηρίζεται σε έναν απλό μαθηματικό τύπο, αποκλείσει το διπλοψήφισμα, αλλά δίνει τη δυνατότητα να... μετανοιώσει κάποιος και να ξαναψηφίσει κάτι άλλο! Δε θεωρούμε πως προσφέρει κάτι, όμως θα στηρίξουμε, από σήμερα, την επόμενη μέτρηση, στην οποία θα περιλαμβάνεται και το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου.

Ψηφίστε, λοιπόν, στη δεξιά στήλη της πρώτης σελίδας, για να δούμε τι θα βγάλει η δεύτερη εβδομάδα του... "βαρόμετρου" του salonicanews.com.