Επίθεση από καρχαρίες όταν έπεσαν στη θάλασσα είναι πιθανό να δέχτηκαν κάποια από τα άτομα που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα του Norman Atlantic, σύμφωνα τουλάχιστον με ΜΜΕ από την Ιταλία.

Τα ΜΜΕ, που επικαλούνται τις πρώτες πληροφορίες που διέρρευσαν από τις νεκροψίες που διενεργήθηκαν σε κάποιες από τις σορούς που εντοπίστηκαν στη θάλασσα, αναφέρουν ότι σε κάποια από τα πτώματα που περισυλλέγησαν από τη θάλασσα υπάρχουν πληγές, που ενδέχεται να προέρχονται από καρχαρίες. Ειδικά, μια από τις σορούς φέρεται να έχει πολλές πληγές.

Ωστόσο, όπως τονίζεται στα δημοσιεύματα, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί εάν οι επιβάτες του Norman Atlantic έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση καρχαριών ή αν οι καρχαρίες τους επιτέθηκαν αφού είχαν πεθάνει.

Σε ό,τι αφορά την ανάλυση του περιεχομένου των δυο «μαύρων κουτιών» του πλοίου που έχουν κατασχεθεί, η όλη διαδικασία θα μπορέσει να ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου. Οι ιταλικές εισαγγελικές αρχές ελπίζουν να μπορέσουν να συλλέξουν με τον τρόπο αυτό πολύτιμα στοιχεία σχετικά με την επικοινωνία του καπετάνιου με την ακτοφυλακή και τους χειρισμούς κατά τις φάσεις εκκένωσης του Norman Atlantic.