Διευρύνεται η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με 5,5% στην πρόθεση ψήφου λίγες μόνο ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, στη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της ΒΕΡΓΙΝΑ TV.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας που διενήργησε η εταιρεία INTERVIEW και θα παρουσιαστούν απόψε το βράδυ (21.00) στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου και της Άννας Τσίμου «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» μεγάλη είναι και η «διαρροή» ψηφοφόρων που παρατηρείται από τη ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ
Στο 5,5% φτάνει το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ενώ σύμφωνα με τα συμπεράσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης, ΑΝΕΛ και Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών δεν φαίνεται να κατορθώνουν την είσοδό τους στη Βουλή.
Την ίδια ώρα η πλειοψηφία των πολιτών εμπιστεύεται τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε ποσοστό 38% ότι μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα με τους δανειστές μας ενώ τον Αλέξη Τσίπρα εμπιστεύεται το 32%. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 38% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει το 32% των προτιμήσεων. Σχετικά με το πόσο ρεαλιστικό θεωρούν το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οι ερωτηθέντες εκτιμούν «λίγο ή καθόλου» στη συντριπτική τους πλειοψηφία(52%) και μόνο το 31% πιστεύει πως είναι «αρκετά ή πολύ» ρεαλιστικό.
«Διαρροές» προς τον ΣΥΡΙΖΑ
Αξιοσημείωτο είναι πως σε επίπεδο μετακινήσεων των ψηφοφόρων ποσοστό 10,5% της ΝΔ φαίνεται πως κατευθύνεται προς τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ και από το ΠΑΣΟΚ σημειώνονται απώλειες προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ποσοστό 22,5% αλλά και προς τη ΝΔ σε ποσοστό 10%
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης:
- ΣΥΡΙΖΑ 30,1%
- Νέα Δημοκρατία 24,6%
- Χρυσή Αυγή 5,5%
- ΠΟΤΑΜΙ 5,0%
- ΚΚΕ 3,9%
- ΠΑΣΟΚ 3,9%
- ΚΙΔΗΣΟ 1,6%
- ΑΝΕΛ 2,2%
- ΔΗΜΑΡ 0,8%
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣΗ έρευνα είναι πανελλαδική και διενεργήθηκε από την εταιρεία Interview τηλεφωνικά το διήμερο 22 και 23/1/2015, σε δείγμα 1.005 ατόμων
Σχόλια
Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.