Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα του λαού της Ελλάδας, δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) Πάνος Καμμένος στο πλαίσιο στρογγυλής τραπέζης στη Μόσχα με θέμα:
«Βουλευτικές Εκλογές στην Ελλάδα: αλλαγή πορείας και έξοδος από την ευρωζώνη», που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Τύπου του "Russia Segodnya".


«Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας αντιτίθενται στα συμφέροντα του λαού της Ελλάδας. Καταστράφηκε όλη η παραγωγή φρούτων στη Βόρεια Ελλάδα. Το αντιαεροπορικό σύστημα της χώρας, το οποίο αγοράστηκε από τη Ρωσία, βρίσκεται σε κίνδυνο, σε κίνδυνο βρίσκεται και η Κύπρος, ενώ ο τουρισμός έχει επίσης πληγεί» δήλωσε ο κ. Καμμένος στο διεθνές κέντρο του πρακτορείου «Russia Today», όπως μεταδίδει το ΡΙΑ-Νόβοστι.

Το κόμμα των ΑΝΕΛ είναι έτοιμο να δημιουργήσει μια «ομάδα συνεργασίας με βάση το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τη συμμετοχή χωρών της Νότιας Ευρώπης», η οικονομία των οποίων υφίσταται απώλειες ως αποτέλεσμα των αντι-ρωσικών κυρώσεων. Αυτό ήταν ένα «τρομερό πλήγμα», τόνισε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι «λόγος γίνεται για τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού θεσμού, με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων, πρωτίστως από τη Νότια Ευρώπη, ώστε να αντιστραφεί αυτή η απολύτως ανόητη και βλακώδης κατάσταση με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Αυτή η κατάσταση πλήττει εμάς περισσότερο από ό,τι τη Ρωσία».