Δυο άτομα, τα οποία φέρονται ως συνεργάτες του Χριστόδουλου Ξηρού και κατηγορούνται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, συνέλαβαν χθες το απόγευμα κοντά στην Καλαμάτα οι άντρες της ΕΛΑΣ.
Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για έναν 54χρονο Έλληνα και έναν 37χρονο αλλοδαπό.
Οι δύο άνδρες προσήχθησαν χθες το απόγευμα από την περιοχή της Καλαμάτας και στη συνέχεια συνελήφθησαν, σε εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης που είχε εκδώσει σε βάρος τους ο ειδικός εφέτης ανακριτής Αθηνών. Τα σχετικά εντάλματα αφορούσαν τις κατηγορίες της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, της κατασκευής/προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, της παράνομης κατοχής όπλων, χειροβομβίδων, πυρομαχικών και εκρηκτικών, αλλά και την πλαστογραφία δημόσιου εγγράφου με σκοπό την υπόθαλψη εγκληματία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων φέρεται ότι ήταν αυτός που είχε νοικιάσει το σπίτι στην Ανάβυσσο όπου συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Οι δύο συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και θα οδηγηθούν σήμερα, Τετάρτη, στον Εισαγγελέα. Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Αντιτρομοκρατικής και περισσότερες ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ημέρας.