Μαίνονται οι συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των φιλορώσων αυτονομιστών, όπου σε διάστημα μόλις 24 ωρών τουλάχιστον 15 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν.


Πρόκειται για έναν από τους βαρύτερους απολογισμούς σε διάστημα 1 ημέρας για τον ουκρανικό στρατό από την έναρξη των συγκρούσεων πριν από 9 μήνες. 

«Δεκαπέντε στρατιωτικοί σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες και 30 τραυματίστηκαν σε όλη τη γραμμή του μετώπου» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Στέπαν Πόλτορακ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.  Ο ίδιος επιβεβαίωσε επιπλέον ότι η στρατηγικής σημασίας πόλη Ντεμπαλτσέβε, η οποία συνδέει τις πρωτεύουσες των δύο «Λαϊκών Δημοκρατιών» των φιλορώσων αυτονομιστών, το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ, και αποτελεί θέατρο σφοδρών μαχών, «τελεί υπό το μερικό έλεγχο των ανταρτών». «Η δυσκολότερη κατάσταση εξελίσσεται στο Βουχλεχίρσκ(σ.σ. φωτογραφία ακριβώς πάνω) όπου οι τρομοκράτες προσπαθούν να καταλάβουν την πόλη και θέσεις του ουκρανικού στρατού με στόχο να προωθηθούν και να περικυκλώσουν το Ντεμπαλτσέβε» είπε ο εκπρόσωπος τύπου του ουκρανικού στρατού Αντρίι Λισένκο σε μια χωριστή ανακοίνωση. 

Οι αντάρτες απειλούν και τη Μαριούπολη, μια πόλη με πληθυσμό μισό εκατομμύριο ανθρώπους στην νοτιοανατολική Ουκρανία στις ακτές της Θάλασσας του Αζόφ, γνωστοποίησε ο Λισένκο.