«Η αναστολή της κατασκευής μαρίνας τουριστικών σκαφών στον Α΄ Προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την οικονομία της Θεσσαλονίκης» τόνισε η κ. Κουκουδέα και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ που μπλόκαρε τις διαδικασίες της κατασκευής της μαρίνας.



«Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι κυρίως εμπορικό λιμάνι, ωστόσο το τμήμα του λιμανιού που εφάπτεται με το ιστορικό κέντρο της πόλης πρέπει να αναπτυχθεί περισσότερο και να αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών σε όλη τη διάρκεια του χρόνου».

»Η αναστολή της κατασκευής της μαρίνας μεγάλων τουριστικών σκαφών αλλά και η εμμονή παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών να μην παραχωρήσουν το ιστορικό κτίριο που στεγάζεται ο επιβατικός σταθμός, στον ΟΛΘ, αναστέλλουν την τουριστική ανάπτυξη.

»Πρέπει άμεσα να προχωρήσει η κατασκευή της μαρίνας και να παραχωρηθεί το κτίριο του επιβατικού σταθμού στον ΟΛΘ, ώστε να μετατραπεί σε ξενοδοχείο, συνεδριακό και εμπορικό κέντρο. Με αυτό τον τρόπο, όλη η περιοχή θα αποκτήσει ζωή, τουριστική ανάπτυξη όλο το χρόνο, ενώ θα προσελκύσει και περισσότερα κρουαζιερόπλοια» τόνιζε η κ. Κουκουδέα.