Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο έστειλε μια επιστολή προς τον φίλο του και θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου Αργεντινό Ντιέγκο Μαραντόνα μετέδωσε η ιστοσελίδα τηλεοπτικού δικτύου της Βενεζουέλας.


Πρόσθεσε ότι ο απεσταλμένος του δικτύου στην Κούβα διαψεύδει τις φήμες ότι ο πρώην ηγέτης της Κούβας έχει πεθάνει. 

Ο ηγέτης της κουβανικής επανάστασης δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από την ημέρα της ιστορικής προσέγγισης της Κούβας με τις Ηνωμένες Πολιτείες την οποία προώθησε ο αδελφός του και νυν πρόεδρος της χώρας Ραούλ Κάστρο. Αυτή η «σιωπή και απουσία» του Φιντέλ φούντωσε και πάλι τις εικασίες σχετικά με την υγεία του.

Η ιστοσελίδα του δικτύου Telesur δημοσίευσε φωτογραφίες του Μαραντόνα, ο οποίος είχε επισκεφτεί πρόσφατα την Κούβα, να κρατά και να διαβάζει μια ολιγοσέλιδη επιστολή με την υπογραφή του 88χρονου Φιντέλ Κάστρο. 

«Ο ηγέτης της κουβανικής επανάστασης, ο Φιντέλ Κάστρο, είναι ζωντανός και έγραψε μια επιστολή προς τον αστέρα του ποδοσφαίρου» αναφέρει η Telesur διαψεύδοντας τον χείμαρρο των πρόσφατων εικασιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την υγεία του Κάστρο. 

Η ιστοσελίδα δεν δημοσιεύει το περιεχόμενο της επιστολής του Κάστρο προς τον Μαραντόνα. Πάντως είναι αλήθεια ότι η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Φιντέλ Κάστρο ήταν στις 17 Οκτωβρίου σε κρατικά μέσα ενημέρωσης.