Τον «Δον Ζουάν» του Μολιέρου, ένα από τα σημαντικότερα και πλέον αινιγματικά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, μια κωμωδία γεμάτη ειρωνεία αλλά και με τραγικό βάθος, παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ).


Ο «Δον Ζουάν» θα παρουσιαστεί στο Βασιλικό Θέατρο, σε μετάφραση - σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη, από την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου.

Ο Δον Ζουάν του Μολιέρου διακατέχεται από μια μόνο έμμονη ιδέα: πώς να γοητεύσει τον άλλον, να τον πιάσει στα δίκτυα του, πώς, αφού το πετύχει, να απαλλαγεί από αυτόν. Και το σχήμα αυτό αφορά, πέρα από τις ερωτικές του περιπέτειες, όλες τις διαπροσωπικές του σχέσεις.Πολλοί οι εξαπατημένοι, οι πληγωμένοι, οι οργισμένοι, πολλοί εκείνοι που ζητούν την κεφαλή του επί πίνακι. Στο τέλος, η τιμωρία φαίνεται να έρχεται από ψηλά, από τον προσβεβλημένο «Ουρανό»: με τη διαμεσολάβηση του αγάλματος ενός Διοικητή που είχε σκοτώσει παλαιότερα, ο άθεος ασεβής και ελευθεριάζων Δον Ζουάν κατακρημνίζεται στην κόλαση, στο πυρ το εξώτερο, ή πολύ απλά σε μια καταπακτή θεάτρου…

Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση - σκηνοθεσία: Δαμιανός Κωνσταντινίδης, σκηνικά-κοστούμια: Απόστολος Αποστολίδης, μουσική: Κωστής Βοζίκης, χορογραφία - κινησιολογία: Σοφία Παπανικάνδρου, ξιφασκία: Αναστάσης Ροϊλός, φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης, βοηθός σκηνοθέτη: Αντιγόνη Μπάρμπα, βοηθός σκηνογράφου/ενδυματολόγου: Χαρά Τσουβαλά, βοηθοί φωτιστή: Νάσια Λάζου, Ειρήνη Μπουτάρη, Σταματία Σαπατόρη, οργάνωση παραγωγής: Βίκη Αλεξάκη.
Διανομή: Δημήτρης Δρόσος (στο ρόλο του Δον Ζουάν), Γιώργος Βουρδαμής-Μαυρογέννης, Μάνος Γαλανής, Δημήτρης Δρόσος, Γιάννης Καλατζόπουλος, Σοφία Καλεμκερίδου, Νίκος Κολοβός, Γιολάντα Μπαλαούρα, Κλειώ- Δανάη Οθωναίου, Αναστάσης Ροϊλός, Στέργιος Τζαφέρης, Γιάννης Τσιακμάκης, Γιώργος Βραχνός, Γιώργος Ευαγόρου, Γιάννης Καραμπάμπας, Νίκος Μήλιας, Βασίλης Παπαδόπουλος, Μιλτιάδης Τσιάνος-Κολέσης.