Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν δίνοντας τοπικές βροχές από το μεσημέρι και μετά σε περιοχές της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και σποραδικές καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο αναμένονται για σήμερα, Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015. 


Τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί κατά τόπους παγετός, ενώ η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 12 στην Ήπειρο, από 0 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 16 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 5 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής και περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.


Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές στη δυτική Μακεδονία. Άνεμοι: νότιοι 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στις βορειότερες περιοχές και αργότερα και στα υπόλοιπα. Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Άνεμοι: νότιοι, νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τη νύχτα είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στις Κυκλάδες. Άνεμοι: νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Άνεμοι: νότιοι 3 με 4 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν με πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχής το βράδυ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ.