Στην ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη, αναφέρθηκε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, παραλαμβάνοντας το χαρτοφτυλάκιο από τον απερχόμενο υπουργό, Χαράλαμπο Αθανασίου.


Ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε ότι θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής, χωρίς να ξεχαστεί το Σύνταγμα και το κράτος δικαίου, υπογραμμίζοντας ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι στο πλευρό των αδυνάτων και ναι μεν να έχει το χαρακτηριστικό της αυστηρότητας, αλλά πρέπει να έχει και την επιείκεια. «Ακόμη και στις φυλακές πρέπει να προσεχτούν οι αδύνατοι» είπε χαρακτηριστικά. 

Σημειώνεται ότι ο κ. Παρασκευόπουλος ορκίστηκε σήμερα, με πολιτικό όρκο, ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και παρόντος του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, καθώς χθες έλειπε στο εξωτερικό. 

Επίσης, δεν έχουν ορκιστεί ακόμη οι νέοι αναπληρωτές υπουργοί, Χρήστος Σπρίτζης, Τασία Χριστοδουλοπούλου και Κώστας Φωτάκης, καθώς απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για τη θέσπιση των νέων κυβερνητικών τους θέσεων. Οι συγκεκριμένοι υπουργοί έχουν αναλάβει τις θέσεις τους, χωρίς για την ώρα να έχουν δικαίωμα υπογραφής.

Χ.Λ.