Σε θρίλερ εξελίσσεται η αυτοδυναμία για το ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την εκτίμηση του αποτελέσματος της Singular Logic, βάσει της οποίας το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να λάβει 36,5% και 149 -151 έδρες.

Η ΝΔ εκτιμάται ότι θα λάβει 27,7% και 76 έδρες. Η Χρυσή Αυγή 6,3% και 17 έδρες. Το ΠΟΤΑΜΙ 5,9% και 16 έδρες. Το ΚΚΕ 5,6% και 15 έδρες. Το ΠΑΣΟΚ 4,8% και 13 έδρες. Οι ΑΝΕΛ 4,7% και 13 έδρες. Εκτός Βουλής, εκτιμάται ότι θα μείνει το ΚΙΝΗΜΑ του Γιώργου Παπανδρέου με 2,5%.

Πριν το υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώσει το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το ΚΙΔΗΣΟ θα είναι στη Βουλή, ωστόσο πρόσθεσε ότι, σε κάθε περίπτωση, «το Κίνημα θα είναι εδώ» και ανήγγειλε την άμεση διεξαγωγή ανοιχτού Συνεδρίου, προχωρώντας στην αυτοοργάνωση και τις διαδικασίες διαβούλευσης για την οργανωτική δομή.

Παπανδρέου: Επιτελέσαμε άθλο


Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για άθλο που επιτελέσθηκε σε ένα διάστημα μόλις είκοσι ημερών, ευχαριστώντας τις δεκάδες χιλιάδες πολιτών που – όπως είπε - στρατεύθηκαν στην υπόθεση του Κινήματος, μεταξύ των οποίων και πολλοί εθελοντές.

Η θέση μας παραμένει ισχυρή, τόνισε ο κ. Παπανδρέου και επανέλαβε την άποψη ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να κυβερνήσει μόνο του, έστω και αυτοδύναμο, γιατί χρειάζονται πολλές πλάτες.

Η χώρα, τόνισε, πρέπει να παραμείνει σε σταθερή πορεία μέσα στο ευρώ, με ένα ελληνικό σχέδιο, με βαθιές αλλαγές, ώστε να δοθεί σε όλους απάντηση σε όσους αμφισβητούν τη βούλησή μας για μεγάλες αλλαγές.

Πρόσθεσε: «Το σχέδιο και η όποια απόφαση πρέπει να έχει την υπογραφή του λαού, άμεσα, με δημοψήφισμα, γιατί μόνον έτσι θα στρατευτούν οι πολίτες τους οποίους πρέπει να εμπιστευτούμε». Άφησε να εννοηθεί ότι ο ίδιος θα στηρίξει μια απόφαση της νέας κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.

Χαρά Λεμονή