Τον καθοριστικό ρόλο των κινημάτων υπογράμμισαν οι ομιλητές στην κεντρική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ, στη γεμάτη αίθουσα του Σινέ Αλέξανδρος στη Θεσσαλονίκη.


Αγωνιστές του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος, της πάλης ενάντια στους χρυσοθήρες στη Χαλκιδική, των συνελεύσεων στις γειτονιές και των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης, έδωσαν το παρόν. Ανάμεσα τους ο Θανάσης Αγαπητός, περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μακεδονίας και μέλος της ΕΕ της ΕΔΟΘ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ, ο Ηλίας Σμήλιος, δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ, ο Δημήτρης Βλαχομήτρος, δημοτικός σύμβουλος Θέρμης και υποψήφιος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ στη Β΄ Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Λαθήρας, πρόεδρος της Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ο Χρήστος Ζαγανίδης, πρόεδρος της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση που συντόνιζε η Βούλα Τάκη, συνταξιούχος εκπαιδευτικός και υποψήφια στην Α' περιφέρεια Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι στην Α' και Β' Θεσσαλονίκης, καθώς στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ενώ προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό από τους κοινωνικούς αγώνες και την προεκλογική καμπάνια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ.

Η Αρετή Σκουνάκη, π. Μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και υποψήφια στην Α' Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στις αιτίες και τα χαρακτηριστικά της μνημονιακής λαίλαπας και την ανάγκη για μια Αριστερά που θα συγκρουστεί με την πολιτική κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ.

Η Φύλλια Πολίτη, φοιτήτρια Νομικής, δημοσιογράφος, υποψήφια στην Α΄ Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο των κινημάτων και των εργαζομένων στην "πολιτική χρεοκοπία της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ", όπως είπε. 

Ο Γιώργος Γρόλλιος, πανεπιστημιακός, υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αναφέρθηκε στο "πραγματικό δίλημμα των εκλογών της Κυριακής, που είναι η συνέχιση της αντιλαϊκής καταιγίδας που ξεκίνησαν με τα μνημόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η Τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ ή η απελευθέρωση από το χρέος, τα μνημόνια και το ευρώ",όπως υπογράμμισε. Τόνισε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ, "απορρίπτει τη διαχείριση της φτώχειας μέσα στη φυλακή ΕΕ και ΝΑΤΟ, σε συμβιβασμό με τους δανειστές τοκογλύφους που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ".

Το λόγο στη συνέχεια πήραν οι υποψήφιοι στην Α' Θεσσαλονίκης, Νίκος Κυριακίδης, Κίμωνας Παπαθωμάς, Κώστας Σαμδάνης, Γιώργος Μαυρομάτης και ο Φώτης Μπίλιας, στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.