Με τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής για την Α΄ Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι Σπύρος Πέγκας.


Συνοδεία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη ο Σπύρος Πέγκας επισκέφθηκε το Κοινωνικό Ιατρείο της Μητρόπολης στην οδό Λαγκαδά και τον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων όπου λειτουργεί καθημερινό συσσίτιο που εξυπηρετεί περισσότερους από 500 συνανθρώπους μας και ενημερώθηκε αναλυτικά για το πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης.

Ελπίζουμε να πήρε ιδέες για να δημιουργήσει ανάλογο κοινωνικό ιατρείο και σε περιοχή του δήμου Θεσσαλονίκης (η Τριανδρία, η Ξηροκρήνη ή οι 40 Εκκλησιές είναι... ό,τι πρέπει για την περίσταση), για να θυμηθούμε ότι, πέρα από υποψήφιος βουλευτής με το Ποτάμι για την Α΄ Θεσσαλονίκης είναι και διοίκηση (εδώ και 4 χρόνια) στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Η Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, μέσα από τα 32 ενοριακά συσσίτια, τις τράπεζες τροφίμων και το Κοινωνικό Παντοπωλείο "Η Αγάπη", μεριμνά για τη φροντίδα 7384 ατόμων της περιοχής αλλά και αστέγων από άλλα σημεία της πόλης. Παράλληλα λειτουργεί Τράπεζα Ρουχισμού, πρόγραμμα σίτισης μαθητών, πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας, καθώς και ξενώνες ασθενών.

Ο κ. Πέγκας δήλωσε ότι “η πολιτεία θα πρέπει να παίζει πρωτεύοντα ρόλο στη στήριξη και στη φροντίδα των κοινωνικά αδύναμων  αφήνοντας λιγότερα βάρη στην Εκκλησία που πραγματικά προσφέρει πολύτιμο έργο.” Καλή ιδέα, ειδικά όταν γίνεται με χρήματα του ΕΣΠΑ, όπως το κοινωνικό πρόγραμμα των διάφορων δήμων.