Την εκτίμηση ότι η σταθερότητα έχει επιστρέψει στις χρηματοοικονομικές αγορές και ότι έχει επανέλθει η εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη, εξέφρασε σήμερα από την Ινδία ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Ως προς τα χρηματοοικονομικά ζητήματα έχουμε ξεπεράσει την έλλειψη εμπιστοσύνης από την οποία υποφέραμε τα τελευταία χρόνια», σημείωσε ο Σόιμπλε, λίγες ημέρες πριν από την ανακοίνωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα.
Ο ίδιος, μιλώντας σε εκδήλωση στο Νέο Δελχί, ανέφερε επίσης ότι η Ευρώπη θα προσφέρει το δικό της μερίδιο στην παγκόσμια ανάπτυξη, ενώ παράλληλα κάλεσε τις αναδυόμενες οικονομίες όπως είναι η Ινδία να συνεισφέρουν περισσότερο. Στην παγκόσμια οικονομία, οι αναδυόμενες αγορές χρειάζονται περισσότερη ανάπτυξη σε σχέση με τις προηγμένες χώρες», υπογράμμισε.
Σχόλια
Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.