«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει στην κρίση του ελληνικού λαού την ανάγκη να μπει ένα τέρμα στην καταστροφική πορεία, στον οδυνηρό κατήφορο της χώρας, και βήμα το βήμα, με δυσκολίες, τις οποίες αντιμετωπίζουμε, σφίγγοντας τα δόντια, αλλά με υπερηφάνεια, να επουλώσουμε τις πληγές του μνημονίου, τις πληγές της ανθρωπιστικής κρίσης, θέτοντας ένα πλαίσιο δικαιοσύνης και αξιοκρατίας».


Τα παραπάνω υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την περιοδεία του στη Δράμα. Σχετικά με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου σημείωσε: «Βρισκόμαστε στη μέση μιας πολύ κρίσιμης εκλογικής μάχης. Αυτή η αναμέτρηση παίρνει ιστορικές διαστάσεις καθόσον το αποτέλεσμά της θα κρίνει αποφασιστικά το αν η Ελλάδα θα συνεχίσει να εφαρμόζει αδιέξοδα μέτρα, θα συνεχίσει να πορεύεται στον καταστροφικό δρόμο του μνημονίου και της λιτότητας ή θα δώσει πρώτη το έναυσμα για μια μεγάλη και αναγκαία αλλαγή, για μια στροφή σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η πατρίδα μας βιώνει σήμερα όχι μόνο μια οικονομική καταστροφή, βιώνει μια τραγωδία που παίρνει διαστάσεις ανθρωπιστικές. Θα τολμούσα να πω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε έναν τεράστιο κίνδυνο. Η νέα γενιά, το πιο δυναμικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, χωρίς μέλλον, χωρίς προοπτική, οι νέοι επιστήμονες εγκαταλείπουν τη χώρα. Η χώρα χάνει το πιο σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της τα επόμενα χρόνια».

Φτάνοντας στη Δράμα ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ όπου τον υποδέχθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές, μέλη και φίλοι του κόμματος.

Μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περπάτησε στην αγορά της Δράμας. Σταμάτησε σε καταστήματα και καφετέριες που συχνάζουν νέοι και είχε ολιγόλεπτες συζητήσεις με καταστηματάρχες και περαστικούς που του είπαν τα προβλήματά τους.

Μια γυναίκα συνταξιούχος τον σταμάτησε και διαμαρτυρήθηκε για τη φτώχεια που βιώνει. «Θέλουμε πίσω τη ζωή μας. Έχω ζήσει φτώχειες, αλλά σαν τη σημερινή όχι. Ο γιος μου είναι άνεργος και τον συντηρώ εγώ με τη σύνταξή μου», του είπε.

«Από εσένα περιμένουμε», του φώναξε ένας άλλος και ο κ. Τσίπρας του απάντησε: «Όχι μόνο εγώ. Όλοι μαζί. Κι εγώ περιμένω από εσάς».

Από το ΑΜΠΕ