Της ΧΑΡΑΣ ΛΕΜΟΝΗ

Επίθεση στη νέα κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατά την πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος.
«Κέρδισαν προς στιγμήν με ψέματα. Αυτό δεν θα συνεχιστεί και πολύ σύντομα η παράταξη θα κληθεί να παίξει ξανά τον ιστορικό της ρόλο. Η αισιοδοξία είναι πλέον το σημαντικό στοιχείο. Εμείς μείναμε όρθιοι, ενώ εκείνοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους και τις αντιφάσεις τους», είπε ο κ. Σαμαράς και εξέφρασε την άποψη ότι «η δικαίωση της ΝΔ θα έλθει σύντομα».

«Εμείς θέλουμε στέρεα την Ελλάδα στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ», επισήμανε και πρόσθεσε ότι «αν οι ιδεοληψίες τους υπονομεύσουν τις βασικές σταθερές, τότε η ΝΔ θα αντιδράσει».

Κατά τον κ. Σαμαρά, δεν προβλήθηκε αρκετά η μεταρρυθμιστική ατζέντα, ενώ κατά την προεκλογική περίοδο δεν υπήρχε εκπροσώπηση στα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης.

Στο εξής η ΝΔ θα επικεντρώσει στη στήριξη της μεσαίας τάξης, είπε ο κ. Σαμαράς. «Θα τη στηρίξουμε και θα στηριχθούμε σε αυτήν», τόνισε.

Υποστήριξε ότι το κόμμα του έχασε μόνο 107.000 ψήφους σε σχέση με το 2012 και αρνήθηκε την ευθύνη για το ότι δεν παρέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου στον κ. Τσίπρα.

Προανήγγειλε άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο, ενώ ανακοίνωσε αλλαγές, ορίζοντας νέους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της ΝΔ τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Βρούτση. Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας αναλαμβάνει η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και αντιπρόεδρος της Βουλής ο Νικήτας Κακλαμάνης.